Els equipaments turístics de Cardona registren una alta ocupació per Setmana Santa

Última revisió 16-11-2020 23:14
05/04/2013

Cardona va registrar un important volum de visites turístiques durant aquesta Setmana Santa amb un total de 5.239 visitants als tres equipaments turístics que gestiona la Fundació Cardona Històrica (Parc Cultural de la Muntanya de Sal, Centre Cardona Medieval i Castell de Cardona). La xifra de visitants totals es va incrementar en 1.466 persones respecte la passada Setmana Santa 2012 i en 1.968 respecte el 2011.

Els tres centres van augmentar el nombre de visitants respecte els dos anys precedents, sent el Parc Cultural de la Muntanya de Sal l'equipament més visitat amb un total de 4.039 visites el dissabte i diumenge de Rams i del dimarts 26 de març al dilluns 1 d'abril. Per la visita guiada al Castell de Cardona es van vendre un total de 869 tiquets del dimarts 26 de març al dilluns 1 d'abril, mentre que el Centre Cardona Medieval va registrar un total de 330 visites durant els mateixos dies.

El Cicle de Música Sacra i la visita guiada sobre el Setge de 1711 consoliden l'oferta turística de Cardona per Setmana Santa
A les bones dades d'ocupació dels equipaments turístics s'hi suma també l'èxit d'assistència dels dos concerts que va oferir el IXè Cicle de Música Sacra de Cardona amb un total de 202 espectadors, així com les 56 persones que van participar a la visita guiada que la Fundació Cardona Històrica (FCH) va programar el dissabte 30 de març per donar a conèixer la història i els escenaris del Setge de 1711 al Castell de Cardona.

La visita guiada temàtica Cardona 1711, la fortalesa inexpugnable" permet conèixer la història de Cardona i el Castell durant la guerra de Successió. La visita introdueix al visitant els orígens del conflicte, els actors claus, el mapa polític europeu del moment, els escenaris i batalles principals i el desenvolupament de la guerra fins arribar a la tardor- hivern de 1711. S'explica també el paper destacat del Castell i la vila durant el setge de 1711 i la seva heroica resistència fins el 18 de setembre de 1714, quan esdevingué el darrer baluard de les llibertats catalanes. El recorregut va permetre accedir als baluards, al camí cobert i a la "Casamata".

En aquesta edició hi van assistir els membres de la Coronela de Barcelona, una associació que ret homenatge a la força armada del municipi de Barcelona -formada en bona part per gremis i menestrals- que va defensar les muralles i els portals de Barcelona en el decurs del Setge que va patir l'any 1714.

Fins al moment, prop de 500 persones han participat en les diferents visites guiades temàtiques que des de la Fundació s'han programat.

"