En el marc del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l'Obra Social la Caixa" a nivell estatal, s'estan desenvolupant durant els mesos de març i abril accions comunitàries en 39 territoris de tot el país, sent la Fundació SHE i l'Ajuntament de Cardona els seus promotors a la vila.
Els carrers de Cardona han acollit una trobada de persones que viuen o treballen a la vila per demostrar l'orgull de pertànyer a un poble que treballa cada dia per superar-se.
Els protagonistes de l'activitat seran tots aquells ciutadans, professionals i associacions, tant de l'àmbit públic com privat, que treballen junts en un projecte per la promoció de la convivència i la cohesió social.
Aquesta tarda s'ha celebrat una jornada comunitària als carrers de Cardona. Aquesta actuació, que ha comptat amb prop de 250 participants, es desenvolupa en el marc del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural que l'Obra Social "la Caixa" impulsa en tot el país. Durant els mesos de març i abril s'estan celebrant trobades com aquesta en la major part dels 39 territoris dels 31 municipis que formen part del projecte a Espanya amb un mateix objectiu: treball per la convivència.
Aquests territoris fomenten la convivència i la cohesió social a partir d'un treball conjunt de la ciutadania, els professionals i l'administració. Ara manifesten el seu compromís, responsabilitat i orgull pel treball realitzat i pel futur dels seus barris.
Sota el lema «Jo sóc Cardona»
En aquest marc, avui s'ha celebrat Anodrac, la dansa de la convivència. Per tal de preparar la jornada, durant els mesos de febrer i març s'han programat una sèrie de tallers, en què han participat unes 90 persones. Acrobàcia, percussió, confecció de roba, accessoris amb cuir, xanques i pintura de màscares, escriptura creativa, teatre o dansa son els elements que composen Anodrac, i avui s'ha pogut veure el resultat del que els participants han aprés els darrers mesos.
La jornada ha començat amb una cercavila pels carrers de Cardona seguida d'un berenar popular. Per acabar s'han explicat una selecció de contes del món, preparats per vilatans de diferents nacionalitats.
Aquesta trobada, de caràcter festiu, forma part del procés comunitari que s'està impulsant a Cardona amb l'Ajuntament de Cardona, la Fundació SHE i l'Obra Social "la Caixa". La iniciativa ha aconseguit implicar a veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen a Cardona. Es tracta d'una mostra dels avanços del procés comunitari engegat en aquest territori des de juliol de 2014.
Així mateix, l'acció sorgeix del treball conjunt de tota la comunitat en pro de la convivència i la cohesió social. Sota aquest marc de treball, s'està programant també l'Escola Oberta d'Estiu, que se celebrarà durant els mesos de juliol i agost.
Qui ho ha fet possible?
L'equip impulsor de l'Anodrac, la dansa de la convivència 2016 està format per Càritas, Creu Roja, Bruixes de Cardona, la Mandraga, CAP Cardona, Biblioteca municipal, Udurae Teatre, Gimnàs Daina, Institut Sant Ramon, Escola Vedruna Carme Cardona, Escola Joan de Palà, Escola Mare de Déu del Patrocini, Àngel Sánchez, Bernat Padró i la Fundació SHE juntament amb tècnics de l'Ajuntament i dels Serveis Socials.