Aquest diumenge es presenta a Cardona el projecte "Sabors del 1714"

Última revisió 16-11-2020 23:16
06/05/2014

Cardona presentarà aquest diumenge 11 de maig el projecte "Sabors del 1714", una iniciativa que s'emmarca dins els actes de commemoració del Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió i que té com a element clau la recuperació del patrimoni gastronòmic català del segle XVIII.

"Sabors de 1714" compta amb la col.laboració de 9 restaurants de Cardona que han recuperat algunes de les receptes més representatives de la cuina catalana del segle XVIII. Aquests establiments inclouran a les seves cartes i als seus menús aquests plats per tal que el visitants puguin conèixer la cuina de l'època de la Guerra de Successió a través dels seus sabors i els seus aromes.

Acte de presentació
La presentació del projecte es farà al passeig de la Fira que acollirà de les 11 a les 2 del migdia la mostra dels plats del segle XVIII elaborats pels restaurants cardonins. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch i els membres de la corporació municipal, acompanyats dels experts que han impulsat i assessorat el projecte, recorreran les taules dels diferents restaurants a fi de valorar els menús gastronòmics.

A les 12.30 està previst que es faci la presentació pública del projecte al Passeig de la Fira amb les intervencions de l'alcalde Ferran Estruch, la Directora de la Fundació de la Cuina i la Cultura Gastronòmica Catalana, Pepa Aymamí, la Dra. M. Àngels Pèrez Samper, catedràtica d'Història moderna de la Universitat de Barcelona i Montserrat Coberó, assessora gastronòmica i impulsora del projecte

Un projecte que complementa l'oferta turística de Cardona
Aprofitant la presentació del projecte s'habilitarà un punt d'informació on s'explicarà el projecte i es distribuirà el fulletó divulgatiu amb la informació de cada restaurant que ha participat al projecte. Els restaurants que s'han sumat a "Sabors del 1714" són: Restaurant 4 Cantons, Cal Borrasca, El Petit Perico, La Plantada, La Premsa Hotel Rural (Antic Molí d'Oli), La Volta del Rector, Parador de Turisme de Cardona, Torre d'En Bofill (Masia d'Agroturisme) i el Vilar Rural de Cardona.

El projecte "Sabors del 1714" està impulsat per l'Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica i ha estat possible gràcies al treball d'investigació de la Dra. Maria Ángeles Pérez Samper (Universitat de Barcelona) en col.laboració amb la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica i amb la participació dels diferents restaurants de Cardona i l'assessorament de Montserrat Coberó. També hi col.laboren el Dr. Antoni Riera i Melis, catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de Barcelona i el Dr. Jesús Contreras, catedràtic d'Antropologia de la Universitat de Barcelona.