Cardona inaugura la legislatura 2015-2019 amb la majora absoluta de l'alcalde Ferran Estruch

Última revisió 16-11-2020 23:30
15/06/2015

Dissabte passat es va constituir el nou Ajuntament de Cardona amb majoria absoluta d'ERC.

Ferran Estruch va ser nomenat aquest dissabte nou alcalde de Cardona i revalida el mandat municipal a la vila cardonina per segona vegada consecutiva. L'acte de constitució del nou Ajuntament va celebrar-se a les 12 del migdia a la casa consistorial i amb un saló de sessions ple de veïns i veïnes de Cardona. Un cop feta la presa de possessió per part dels nous regidors, es va procedir a la votació per a l'alcaldia. Ferran Estruch va ser proclamat alcalde amb 7 vots favorables i 4 abstencions.

L'alcalde de Cardona va prometre el càrrec "amb fidelitat a Catalunya i al poble de Cardona". En la seva intervenció, va explicar que Cardona té importants projectes sobre la taula "i tots els volem fer com fins ara, de manera transparent i participativa pensant només amb el millor per Cardona", i va animar a tots els regidors "a treballar junts, construint plegats la nostra comunitat i sumant pel bé comú". Estruch va recordar que "durant aquests quatre anys, hem construït grans projectes i hem aconseguit gran fites, algunes assolides, moltes iniciades i que ara caldrà acabar" i es va mostrar convençut que els propers anys seran els anys de la recuperació econòmica i social de la vila.

Pel que fa a la situació del país, l'alcalde cardoní va desitjar que Catalunya "assoleixi el repte de construir democràticament un nou estat independent" i, recordant la resistència de Cardona durant la Guerra de Successió, es va mostrar "convençut que Cardona serà lleial com ho ha estat sempre a la voluntat del país i que treballarà convençuda i de valent per assolir la llibertat".

Finalment, el batlle va agrair a tots els cardonins i cardonines "que amb el seu treball, esforç i valentia han fet avançar Cardona", a tots ells els va demanar "la vostra ajuda, que junts remem cap a una mateixa direcció, que ens ajudem i que construíem plegats els grans projectes de poble". "Tots els cardonins som importants i imprescindibles en aquesta nova etapa que avui iniciem", va manifestar en finalitzar el seu discurs.

Un total d'onze regidors conformen el nou ple de la corporació municipal
L'Ajuntament de Cardona comença la legislatura 2015-2019 amb 11 regidors, dos menys que en l'anterior mandat. Els nous membres de la corporació municipal són: Ferran Estruch i Torrents (ERC), Josep Tristany i Claret (ERC), Aida Molner i Pejoan (ERC), Joan Hernàndez i Moscoso (ERC), Maria Elena Xixons i Clotet (ERC), Maite Barrera i Pons (ERC), Sergi Ballesteros i Gregorio (ERC), Josep Serra i Casals (CiU), Francesc Villegas i Martínez (CiU), Jordi Ruiz i Santandreu i Jordi Casas i Pons (PSC).