Aquest divendres es presenta a Cardona la V Caravana Solidària d'IPA Bages

Última revisió 16-11-2020 23:30
11/06/2015

Més de 40 vehicles dels serveis d'emergències i gairebé 100 efectius personals, coordinats per IPA Bages, participaran en aquesta iniciativa destinada a recaptar fons per causes solidàries.

Els dies 26 i 28 de juny el castell de Cardona acollirà la V Caravana Solidària que organitza l'International Police Association (IPA) Bages per recaptar fons per a projectes d'acció social. Durant dos dies el castell cardoní acollirà diverses activitats amb l'objectiu de fomentar la solidaritat i recollir fons que ajudin a finançar projectes d'ajuda a col·lectius desafavorits, enguany ho faran pel Menjador Social d'Estiu de Cardona.

La V Caravana Solidària es presenta demà a l'Ajuntament de Cardona
El saló de sessions de l'Ajuntament de Cardona acollirà aquest divendres 12 de juny l'acte de presentació de la Vª Caravana Solidària IPA Bages. Serà a les 12 del migdia en un acte presidit per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, acompanyat del president d'IPA Bages, Josep Fuster i el vicepresident de Creu Roja Cardona, Carlos Martinez.

Durant l'acte es farà entrega a l'entitat Pallassos Sense Fronteres, la recaptació obtinguda a la Caravana Solidària celebrada l'any 2014, i el lliurament de diplomes d'agraïment a totes les entitats i grups operatius col·laboradors. Durant l'acte, el doctor en historia i membre del Cos de Mossos d'Esquadra, Eusebi Mas i Vilaseca, pronunciarà la conferència L'origen dels Mossos d'Esquadra".

Dos dies plens d'activitats al castell de Cardona
Les activitats començaran el divendres 26 de juny amb una Gala Benèfica en la que actuaran, Strombers, en versió acústica, Santi Arisa, el grup de teatre El Traspunt de Cardona i el Mag Jordan Bosco. Per assistir-hi només cal comprar una polsera solidària -al preu de 3 euros- el mateix dia de la gala a l'entrada de la Col·legiata, o bé anticipadament, als punts de venda dels següents comerços de Cardona: +Kxuxes, Centre d'Estètica Aire, Llum d'Angel, Gaelic Irish Pub, Llibreria Viñas, Restaurant 4 Cantons, Reparació calçat 2014, i Bar Centru. També es realitzarà el sorteig d'una Panera Solidària de productes del comerç cardoní, coordinat per la UBIC. Les butlletes es poden comprar a 1 euro als punts de venda especificats anteriorment.

El diumenge 28 prosseguiran les activitats al castell de Cardona, amb la participació de diversos efectius dels cossos de Mossos d'Esquadra, policies locals, Bombers, SEM, Cos Nacional de Policia, Protecció Civil, Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE), Transport Sanitari de Catalunya (TSC), Guàrdia Civil, ADF i Creu Roja de la comarca del Bages i Baix Llobregat i Gironès. Més de 40 efectius d'emergències mostraran els seu parc mòbil i el material amb el qual treballen. La V Caravana Solidària sortirà a les 10:30 hores de la Plaça Santa Maria de Sallent i arribarà a Cardona a les 11:45 hores, passarà per la carretera del Miracle creuant la vila, i finalment a les 12:00 hores arribarà al Castell de Cardona.

A les 10:30 hores, al Balcó de La Fira, començarà una excursió organitzada pel Centre excursionista de Cardona, amb arribada al Castell, passant pel Camí Nou. Una vegada s'arriba al pàrquing del castell, hi haurà animació infantil amb les actuacions dels Geganters i Grallers de Cardona, un Corre de bou infantil amb la Penya el Calaixó i un campament dels Miquelets de Catalunya. També hi haurà inflables per als més petits, i el grup la Mandraga farà un taller de pintura de cares,a més, els Bombers faran festa de l'escuma i remullada per a tothom, i per últim la Fundació SHE, portarà el Mercat de la Salut al Castell de Cardona. Per accedir a aquestes activitats, només caldrà tenir la polsera solidària que es podrà adquirir als punts de venta referits anteriorment o al Balcó de la Fira on començarà l' excursió.

A les 14:00 hores hi haurà un dinar popular amb "asado argentino" al Parc del Camí Nou i a càrrec de l'Asociación Cultural Argentina de Manresa. El preu de cada dinar és de 10 euros i els tiquets es poden adquirir als anteriors punts de venta. IPA BAGES destina els fons recaptats de les caravanes solidàries a una organització diferent en cada edició. Enguany, el beneficiari serà l'entitat Creu Roja a Cardona, que gestionaran els fons per al Menjador Social d'Estiu de la vila cardonina.

"