Descobreixen unes restes arqueològiques als terrenys del camp de futbol de Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:29
13/05/2015

La descoberta no suposa cap canvi en el calendari d'execució de les obres del futur Camp de Vida Activa ja que les restes es troben en l'espai oposat a la zona on s'estan duent a terme

Les obres de construcció de nou Camp de Vida Activa de Cardona han deixat al descobert les restes arqueològiques d'un enterrament que correspondria a l'època medieval. La troballa s'ha fet davant de les antigues grades del camp de futbol, a una profunditat de mig metre de fondària i les restes trobades estan malmeses i escapçades segurament pel fet que aquesta zona ja va ser objecte de les obres de remodelació del camp l'any 1935.

Un cop feta la troballa, l'Ajuntament de Cardona va comunicar-ho al Servei d'Arqueologia de la Generalitat seguint el protocol que fixa la llei en aquests casos. A partir d'aquí es faran els passos preceptius per poder iniciar, el més aviat possible, la corresponent intervenció arqueològica. La intenció de l'Ajuntament cardoní és emprendre els treballs arqueològics el més aviat possible per tal d'obtenir més informació sobre les restes i conèixer amb més detall l'abast de la troballa.

Segons les primeres observacions realitzades per l'arqueòloga municipal es tractaria d'un enterrament en caixa de pedres. La descoberta no suposa cap canvi en el calendari d'execució de les obres del futur Camp de Vida Activa ja que les restes es troben en l'espai oposat a la zona on s'estan duent a terme les obres del camp de futbol.