Cardona dóna un nou impuls a la construcció del camp de Vida Activa

Última revisió 16-11-2020 23:28
30/03/2015

Les obres de construcció del Camp de Vida Activa de Cardona es reprendran en els propers dies.

L'Ajuntament de Cardona va aprovar el passat 17 de març l'adjudicació provisional de les obres d'estabilització dels terrenys de l'actual camp de futbol que permetran tirar endavant la construcció del futur Camp de Vida Activa. Es tracta d'un nou pas del projecte Cardona Integral, que impulsen l'Ajuntament cardoní i la Fundació SHE, i que dotarà Cardona d'un nou camp de gespa artificial pensat per realitzar tot tipus d'activitats esportives.

El projecte d'estabilització dels terrenys del camp d'esports ha estat elaborat per l'estudi Baena i Casamor Arquitectes i serà executat per l'empresa Cifreat. Les obres consistiran en la construcció d'un mur de contenció, d'uns 40 metres de llarg, que estabilitzarà el marge sud-sudest del camp de futbol.

El mur o pantalla de contenció estarà format per una sèrie de pilots de formigó amb profunditat variable d'entre 6 i 14 metres. Un cop construïts, els pilots quedaran units per una biga d'encapçalament i se subjectaran al terreny per mitjà d'uns tensors que reforçaran la solidesa de tot el sistema de contenció. També es realitzaran micropilotatges per assegurar la consolidació del terreny i es realitzarà un seguiment topogràfic detallat del treballs.

Les obres tenen un termini d'execució de 3 mesos i s'han contractat per 203.459 euros (IVA inclòs). La setmana passada, l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch i els tècnics de l'obra van visitar el camp d'esports per conèixer amb detall l'execució del projectes d'obres. L'alcalde Ferran Estruch va celebrar la represa dels treballs i es va mostrar convençut que Cardona podrà estrenar l'any vinent el nou Camp de Vida Activa.