La vila de Cardona estrena aquest diumenge el Mercat de la Salut

Última revisió 16-11-2020 23:28
25/03/2015

Cada últim diumenge de mes el mercat cardoní acollirà una parada d'un expositor local

Promocionar els hàbits de vida saludables i, a la vegada, donar a conèixer els productes de proximitat de Cardona és l'objectiu del Mercat de la Salut, una nova activitat del Programa Healthy Communities, pensat per contribuir a la promoció de la salut basada en evidències científiques i dirigides a promoure el canvi de conducta.

Liderat per la Fundació SHE i amb el recolzament de l'Ajuntament de Cardona, el programa pretén convertir Cardona en una vila en què els individus, famílies i comunitats incrementin el seu potencial de salut i benestar i en què treballar per a la salut cardiovascular sigui una tasca de tots.

El Mercat de Salut és una nova iniciativa que oferirà a les empreses i als productors locals la possibilitat de donar a conèixer el seus productes aprofitant la celebració del mercat dominical. Així, cada últim diumenge de mes s'oferirà a una empresa local la possibilitat de disposar d'una parada gratuïta per mostrar la seva oferta. Els únics requisits per utilitzar aquest espai seran que, per una banda siguin iniciatives de proximitat i que els productes o serveis que s'hi promocionin estiguin relacionats amb els hàbits de vida saludables.

Els olis de la varietat corbella estrenen el Mercat de la Salut
El Mercat de la Salut s'estrenarà aquest diumenge, 29 de març, amb una exposició de diversos productors d'oli de la varietat d'oliva corbella. D'aquesta manera, podran donar a conèixer el projecte que, una trentena de propietaris de cinc municipis diferents de la vall del Cardener, estan desenvolupant per recuperar aquesta varietat d'oliva autòctona del Cardener que es trobava en vies de desaparició.

La parada serà perfectament identificable sota el títol Mercat de la Salut i inclourà també una petita exposició sobre el projecte Cardona Integral. Per sol·licitar un espai cal posar-se en contacte amb l'Ajuntament de Cardona (938691000 / barrerase@cardona.cat).

El Mercat de la Salut és una iniciativa del projecte Cardona Integral que impulsen l'Ajuntament cardoní i la Fundació SHE.