L'Ajuntament de Cardona obre la convocatòria d'ajuts al lloguer d'habitatges

Última revisió 16-11-2020 23:28
18/03/2015

Aquesta setmana s'ha obert el termini per sol.licitar la línia d'ajuts al lloguer d'habitatges per a nous empadronats i joves del municipi. El principal objectiu d'aquest programa de subvencions impulsat per l'Ajuntament cardoní és incentivar l'arribada de nous habitants i fomentar l'emancipació dels joves de la vila.

Els ajuts que es prestaran tenen un import màxim de 150 euros mensual durant un període màxim de 8 mesos i l'Ajuntament hi ha destinat una partida de 15.000 euros. Les persones interessades en sol.licitar els ajuts ho han de fer a l'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Cardona de dilluns a divendres en horaris d'oficina. El termini finalitzarà un cop s'esgoti la partida pressupostària. Els impresos per fer la sol.licitud es poden descarregar clicant el següent enllaç: http://www.cardona.cat/ca/ajuntament/tramits-generics/135. Per a més informació cal trucar al 938691000.

Dues línies de subvenció
L'ordenança que regula la concessió d'aquests ajuts estableix 2 modalitats de subvenció. La primera està destinada a les persones que s'empadronin a Cardona i que signin un contracte de lloguer a qualsevol habitatge del municipi com a domicili habitual i permanent, des de l'1 de desembre de 2014. En aquest cas, els ajuts seran del 50% del lloguer fins a un màxim de 100 euros mensuals i s'haurà de mantenir l'empadronament a Cardona durant un període mínim de 3 anys ja que, en cas contrari, l'ajut s'haurà de reintegrar a l'Ajuntament. Aquests ajuts només seran concedits als nous empadronats que acreditin uns ingressos inferiors als 25.000 euros bruts anuals.

La segona línia d'ajuts està destinada als joves de Cardona -fins als 31 anys d'edat- que signin un contracte de lloguer a qualsevol habitatge del municipi com a domicili habitual i permanent, a partir de l'1 d'octubre de 2014. En aquest cas, els beneficiaris rebran un ajut del 50% del lloguer fins un màxim de 100 euros mensuals. En els ajuts als joves no es fixi cap límit d'ingressos per poder rebre la subvenció.

A més, l'ordenança preveu que l'import dels ajuts, tant per als nous empadronats com els joves, pugui arribar fins els 150 euros mensuals sempre i quan el contracte de lloguer sigui d'un habitatge ubicat als nuclis antics de Cardona o la Coromina. En les dues línies d'ajuts s'haurà de mantenir el contracte de lloguer durant un mínim d'un any