Cardona programa una sessió informativa sobre els ajuts europeus del programa LEADER

Última revisió 16-11-2020 23:28
11/03/2015

Els ajuts LEADER subvencionen projectes que contribueixin al desenvolupament econòmic de les zones rurals de la Unió Europea.

L'Agència de desenvolupament local de Solsona i Cardona, el Consorci Leader de la Catalunya Central i l'Ajuntament de Cardona organitzen una sessió informativa per donar a conèixer el programa d'ajuts europeus Leader que, en la convocatòria 2014-2020 inclou, per primera vegada, el municipi de Cardona.

La sessió es farà el dimarts 17 de març a les 20:30 hores al saló de sessions de l'Ajuntament de Cardona anirà a càrrec del president i el gerent del Consorci Leader de la Catalunya Central, Adrià Marquilles i Jordi Vilalta, respectivament. La xerrada servirà, també, per conèixer els projectes del Centre d'interpretació Manuel de Pedrolo al castell de Concabella, a la comarca de la Segarra i l'obra d'ampliació de l'hotel la Freixera, a Solsona que, en el seu moment, es van acollir als ajuts Leader.

El programa Leader subvenciona projectes de creació, ampliació i millora d'activitats econòmiques que fomentin la creació i el manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves en l'àmbit rural. Els projectes subvencionables han d'estar relacionats amb la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d'activitats turístiques i la conservació i millora del patrimoni rural.

La Unió Europea, a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya sufraguen aquests ajuts destinats a fomentar el reequilibri territorial, el manteniment de la població i l'activitat econòmica en àrees rurals europees.