L'Ajuntament de Cardona i la Fundació SHE impulsen la creació d'un centre de convencions a l'antic Cine Modern

Última revisió 16-11-2020 23:27
16/02/2015

El Dr. Valentí Fuster va ser a Cardona aquest dissabte per presentar la darrera actualització del projecte Cardona Integral que inclou la construcció d'un centre de convencions

L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch i el Dr. Valentí Fuster, president de la Fundació SHE, van presentar aquest passat dissabte l'actualització del projecte Cardona Integral que, en els darrers mesos, ha incorporat novetats destacables que modifiquen i milloren substancialment el projecte plantejat inicialment.

La presentació es va celebrar al teatre Els Catòlics a les 10 del matí i, entre altres, es va avançar als veïns i veïnes de Cardona el projecte de construcció del futur centre de convencions, les rutes saludables i el Camp de Vida Activa.

Un nou Centre de convencions d'abast internacional
L'Ajuntament cardoní i la Fundació SHE convertiran l'antic Cinema Modern en un centre de convencions preparat per acollir congressos i actes de tot tipus i, especialment, els esdeveniments que programa la Fundació SHE. El regidor de Promoció Econòmica, Josep Tristany, va ser l'encarregat d'explicar els objectius i les característiques d'un projecte que suposarà una inversió de més d'un milió d'euros. Per fer-ho, l'ajuntament de Cardona, amb l'acord de totes les forces polítiques, ha decidit adquirir el local que ocupa l'antic Cinema Modern. El projecte es finançarà a través dels fons que hi aportaran la Fundació SHE, a través de donacions com la de la família Puig, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Cardona. També es preveu que la Fundació Cardona Històrica modifiqui els seus estatuts per tal de convertir-se en l'organisme de gestió i dinamització del centre de convencions, segons va avançar el regidor Josep Tristany.

El Camp de vida activa, en marxa
El coordinador de la Fundació SHE, Mingu Haro, va ser l'encarregat d'explicar que el projecte executiu del Camp de Vida Activa ja està enllestit i a punt de començar-se a executar. Segons es va avançar, en aquests moments s'està culminant el procés administratiu per part de l'Ajuntament per adjudicar la segona part de les obres, consistents en els treballs d'estabilització dels terrenys que es duran a terme en els propers mesos. També va presentar algunes de les activitats que s'iniciaran en els propers mesos en el marc de Cardona Integral.

Les rutes saludables, a punt de ser una realitat
Les obres, que formen part del projecte de creació de les rutes saludables, van començar el passat mes d'octubre i han permès refer i consolidar el mur perimetral del camí, reforçar alguns trams de l'escullera i refer la plataforma del camí. També està previst instal·lar-hi diversos trams de barana en les zones de més risc per a seguretat dels vianants i s'ha col·locat enllumenat a tot el traçat de la via. El projecte de millora del camí Nou es completarà amb la senyalització horitzontal que, a banda de mostrar alguns dels recursos naturals de la zona, explicarà els punts d'interès històric i turístic i també incorporarà indicacions d'exercicis saludables per als vianants. Prèviament a la presentació pública del projecte el saló de sessions de l'Ajuntament va acollir una reunió de tots els grups municipals amb el Dr. Valentí Fuster.