Els ajuts a l'emprenedoria contribueixen a la creació de 10 nous negocis a Cardona durant l'any 2014

Última revisió 16-11-2020 23:27
14/01/2015

L'Ajuntament va destinar l'any passat 15.600 euros al foment de l'emprenedoria i va recolzar els emprenedors amb ajudes de 1.200 a 1.800 euros.

Un total de 10 negocis de nova creació es van beneficar durant l'any 2014 dels ajuts a l'emprenedoria que concedeix l'Ajuntament de Cardona. Els ajuts van suposar una inversió total de 15.600 euros que la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament va destinar a sufragar una part de les inversions necessàries per a la posada en funcionament d'aquests 10 nous negocis.

De les ajudes concedides, 6 van rebre una subvenció de 1.800 euros destinada a impulsar la creació d'activitats econòmiques de nova implantació ubicades als nuclis antics de Cardona i la Coromina. Els ajuts van facilitar l'obertura d'una botiga de roba, una carnisseria, una perfumeria, una fruiteria, una botiga de reparació de calçats i un bar-restaurant situat tots al centre històric de Cardona.

Els altres 4 negocis beneficiats van rebre una subvenció de 1.200 euros, en aquest cas fora dels nuclis antics de Cardona i la Coromina, que es van destinar a l'obertura de 4 nous negocis de bar i restauració. Els ajuts concedits estaven destinats al pagament de despeses relacionades amb les obres d'adequació dels locals, l'adquisició de maquinària o les campanyes de difusió.

Tot i que la partida fixada era de 15.0000 euros finalment es va poder incrementar en 600, una xifra però, que no va ser suficient per atendre totes les sol·licituds presentades, ja que 4 van quedar fora dels ajuts per manca de pressupost i una cinquena perquè no complia amb els requisits fixats a les bases.

El programa d'ajuts a l'emprenedoria es renova aquest 2015
L'Ajuntament de Cardona ha renovat per aquest 2015 aquest programa d'incentius a l'emprenedoria que es va crear l'any 2013 i que en el seu primer any d'aplicació va concedir ajuts a 8 nous projectes de negoci. La valoració que l'equip de govern fa del projecte és molt positiva "com ho demostra el fet que cada any s'hi acullen suficients projectes i s'esgota el pressupost fixat", segons explica Josep Tristany, regidor de Promoció Econòmica de Cardona. El regidor ha destacat també "l'esforç" de l'Ajuntament que "tot i les dificultats econòmiques ha aconseguit assegurar la continuïtat del projecte".