L'Ajuntament de Cardona impulsa noves mesures per fomentar el lloguer pels nous empadronats i pels joves del municipi

Última revisió 16-11-2020 23:27
12/01/2015

Una línia d'ajuts permetrà finançar el lloguer de joves i nous empadronats amb ajudes d'entre 100 i 150 euros mensuals.

Incentivar l'arribada de nous habitants i fomentar l'emancipació dels joves és el principal objectiu de la nova línia d'ajuts al lloguer d'habitatge que ha creat l'Ajuntament de Cardona. Amb aquest nou programa d'ajuts, el consistori cardoní afronta un nou repte en matèria habitatge tot i tractar-se d'una competència aliena a l'administració local.

"La voluntat de l'equip de govern és fomentar el lloguer d'habitatge a la vila i, a la vegada, contribuir a incrementar el padró municipal per sobre els 5.000 habitants", ha explicat l'alcalde Ferran Estruch. Els ajuts que es prestaran tenen un import que va dels 100 als 150 euros mensual durant un període màxim de 8 mesos i són una primera mesura per fomentar l'accés a la vivenda dels joves i les persones nouvingudes que s'empadronin a la vila.

Els ajuts es destinaran als joves i a les persones que s'empadronin a Cardona

L'ordenança que regula la concessió d'aquests ajuts estableix 2 modalitats d'ajuts. La primera està destinada a les persones que s'empadronin a Cardona i que signin un contracte de lloguer a qualsevol habitatge del municipi com a domicili habitual i permanent, des de l'1 de desembre de 2014. En aquest cas, els ajuts seran del 50% del lloguer fins a un màxim de 100 euros mensuals i s'haurà de mantenir l'empadronament a Cardona durant un període mínim de 3 anys ja que, en cas contrari, l'ajut s'haurà de reintegrar a l'Ajuntament.

La segona línia d'ajuts està destinada als joves de Cardona -fins als 31 anys d'edat- que signin un contracte de lloguer a qualsevol habitatge del municipi com a domicili habitual i permanent, a partir de l'1 d'octubre de 2014. En aquest cas, els beneficiaris rebran un ajut del 50% del lloguer fins un màxim de 100 euros mensuals.

A més, l'ordenança preveu que, en tots dos casos, l'import de l'ajut pugui arribar fins els 150 euros mensuals sempre i quan que el contracte de lloguer sigui d'un habitatge ubicat als nuclis antics de Cardona o la Coromina. També, en tots dos casos, s'haurà de mantenir el contracte de lloguer durant un mínim d'un any. Els ajuts només seran concedits a les persones que acreditin uns ingressos inferiors als 25.000 euros bruts anuals, excepte en els casos dels ajuts als joves del municipi. L'ordenança es va aprovar amb els vots favorables d'ERC, l'abstenció del PSC i els vots en contra de CiU.