L'Ajuntament de Cardona amplia els ajuts per fomentar la creació de noves activitats econòmiques al municipi

Última revisió 16-11-2020 23:27
09/01/2015

Es concediran ajuts des de 600 euros fins a un màxim 2.000 euros per la creació de noves activitats econòmiques a Cardona.

La regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cardona continuarà gestionant un fons de 15.000 euros destinat a fomentar l'emprenedoria i a incentivar la creació de noves activitats econòmiques al municipi.

El programa, que ja és el tercer any que es desenvolupa a Cardona, consta de dues línies de subvencions. La primera línia preveu la concessió d'ajuts econòmics a aquelles activitats de negoci de nova creació que s'implantin en locals de planta baixa als nuclis antics de Cardona i la Coromina, mentre que la segona línia d'ajuts es destinarà a les noves activitats econòmiques que s'instal·lin al municipi.

Com a novetat per aquest 2015, l'ordenança reguladora dels ajuts preveu, per la primera línia, la concessió d'un ajut del 50% del pressupost fins a un màxim de 1.200 euros per sol·licitud i, per la segona línia, un ajut del 50% del pressupost fins a un màxim de 600 euros. A més, ambdues línies de subvenció es podran completar fins a 800 euros més segons la inversió realitzada per l'obertura de la nova activitat empresarial, la creació de llocs de treball o el lloguer o compra d'un local.

L'any 2014 es van concedir un total de 10 subvencions per al foment de l'emprenedoria i la implantació de noves activitats econòmiques al nucli antic de Cardona i la Coromina mentre que el 2013 se'n van concedir 8. El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Josep Tristany ha celebrat "la bona acollida" que està tenint aquest programa d'incentius a l'emprenedoria i, en aquest sentit, s'ha mostrar satisfet dels resultats obtinguts "ja que han permès dinamitzar l'activitat econòmica i crear nous llocs de treball a Cardona". Igualment ha destacat que les novetats introduïdes en l'ordenança per aquest 2015 suposaran una "evident millora" a l'hora de fomentar la creació de nous negocis a la vila. L'ordenança es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals durant el Ple d'ahir dijous 8 de gener de 2015.