Cardona presenta els plats d'hivern de la cuina de 1714

Última revisió 16-11-2020 23:27
15/12/2014

7 restaurants de la vila ducal recuperen plats del temps de la Guerra de Successió

Cardona va oferir ahir un nou tast dels Sabors del 1714, el projecte gastronòmic que recupera les menges que es podien trobar a les taules catalanes en època de la Guerra de Successió. L'antiga seu de l'Arxiu històric municipal de Cardona va acollir l'acte de presentació de la jornada que va comptar amb la participació de 7 restaurants de la vila que van preparar plats com "Escodella de carabassa ab arròs", "Pollastre ab muxernons i llagostins" o " Relleno de cebas". La proposta se sumava, a més, als actes de suport a La Marató de TV3.

Durant el matí es va fer una jornada de tast gratuïta i oberta tothom i a continuació el comitè d'experts del projecte, encapçalats pel catedràtic Paul Freedman de la Yale University, van degustar els plats dels quals van destacar el rigor i encert amb que havien estat preparats i elaborats.

L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va posar de relleu la bona feina que fan els restaurants cardonins "que assoleixen un alt nivell de qualitat i que estan disposats a innovar amb projectes com el Sabors 1714".

Per la seva banda, Toni Riera, catedràtic d'història medieval de la Universitat de Barcelona, va posar de relleu la importància de recuperar la cuina històrica catalana com a una part molt significativa de la nostra història i va recordar que en els segles XV-XVI la cuina catalana era de les més valorades a totes les corts europees. Finalment, Pepa Aymamí, directora de la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica, va destacar l'esforç dels restaurants cardonins "per oferir uns plats diferents als quotidians i recuperar uns sabors perduts en la cuina catalana actual". El col.lectiu de restaurants cardonins que participa en aquest projecte oferiran a les seves cartes aquests plats i menús complerts del 1714 durant tota la temporada hivernal.