L'Ajuntament de Cardona fa una crida a augmentar el padró d'habitants

Última revisió 16-11-2020 23:26
05/12/2014

La voluntat del consistori és aconseguir que totes les persones que viuen a Cardona s'hi empadronin de manera que es pugui recuperar població i que es mantingui per sobre dels 5.000 habitants.

L'Ajuntament de Cardona ha posat en marxa una campanya informativa per augmentar la xifra del padró d'habitants del municipi. La campanya que ha impulsat l'equip de govern municipal informa als veïns i veïnes de la vila de la importància d'empadronar-se a Cardona per tal de mantenir el nombre d'habitants i d'aquesta manera assegurar la viabilitat econòmica de tots els serveis municipals que es presten actualment.

Per aconseguir aquest adequació del padró d'habitants, l'alcalde de Cardona ha enviat una carta a totes les famílies de la vila en la qual demana "a tots aquells que no esteu empadronats a Cardona, que ho feu". En la mateixa missiva l'alcalde Ferran Estruch escriu que "animem a tots els fills de Cardona a donar un cop de mà per engrandir el nostre padró municipal" amb l'objectiu, explica, "d'evitar la pèrdua de recursos i competències que la davallada d'habitants té per al municipi".

Noves mesures per a la revitalització de Cardona
La carta, que s'acompanya d'un full informatiu amb les explicacions necessàries per empadronar-se, explica també algunes de les mesures que l'Ajuntament cardoní està impulsant per dotar Cardona de les eines necessàries per afavorir el creixement econòmic, social i demogràfic. Entre aquestes destaquen el Pla estratègic, el projecte Cardona Integral amb la Fundació SHE, el nou impuls del turisme i el Pla de dinamització econòmica i el Pla d'ordenació urbanística municipal.
A tot això s'hi ha de sumar també dues noves mesures de xoc anunciades per l'alcalde i que es posaran en marxa l'any vinent. Es tracta d'una línia d'ajuts per a l'habitatge de lloguer i un projecte de millora de l'habitatge a les colònies de Cardona.

Amb aquestes mesures l'ajuntament espera augmentar el padró d'habitants i evitar les conseqüències negatives de la pèrdua de població que es traduirien en una disminució de les aportacions econòmiques que rep l'ajuntament, sobretot a través de la participació en els ingressos de l'estat.

El municipi de Cardona ha anat perdent població progressivament després del tancament de l'explotació de les mines de potassa a principis dels anys 90. De llavors ençà s'ha passat d'una població de prop de 9.000 habitants sota la ratlla dels 5.000, una situació que l'Ajuntament vol revertir.

Cliqueu aquí per veure el full d'informació per emapdronar-se i la carta de l'alcalde.