L'Ajuntament de Cardona acull la presentació del llibre "La defensa de les constitucions de Catalunya. El Tribunal de Contrafaccions"

Última revisió 16-11-2020 23:26
27/11/2014

El saló de sessions de l'Ajuntament de Cardona acollirà, el dimarts 2 de desembre a les 7 de la tarda, la presentació del llibre "La defensa de les constitucions de Catalunya. El Tribunal de Contrafaccions (1702-1713)", dels investigadors Josep Capdeferro i Eva Serra.

L'acte és una iniciativa del Departament de Justícia de la Generalitat, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cardona i s'emmarca en els actes de commemoració del Tricentenari de 1714. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, presidirà l'acte, acompanyat del director general de Dret i d'Entitats Jurídiques, Santiago Ballester, els autors Eva Serra i Josep Capdeferro, i el cardoní Josep Maria Vilajosana, degà de la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra.

El llibre "La defensa de les constitucions de Catalunya. El Tribunal de Contrafaccions (1702-1713)", recull la història d'aquesta institució jurídica catalana del segle XVIII que va ser abolida a resultes de la Guerra de Successió amb el Decret de Nova Planta promulgat per Felip V. Segons els autors del llibre, el Tribunal va garantir el respecte al dret del país, encapçalat per les constitucions aprovades en les Corts durant segles i va constituir, per tant, una peça clau de la cultura pactista de Catalunya.