Cardona celebra aquest diumenge l'acte central de commemoració del Tricentenari de 1714

Última revisió 16-11-2020 23:25
19/09/2014

El president de la Generalitat, Artur Mas i la presidenta del Parlament Núria de Gispert presidiran l'acte que celebrarà a les 12 del migdia a la col.legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona.

Cardona posarà el colofó als actes institucionals de commemoració del Tricentenari de 1714 aquest diumenge, 21 de setembre, amb un acte simbòlic dedicat a la història de la vila i del país i d'homenatge als fets de la Guerra de Successió. L'acte tindrà la màxima rellevància institucional i serà presidit per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, el president de la Generalitat Artur Mas i la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert.

Amb aquesta celebració, Cardona tancarà els actes institucionals del Tricentenari posant punt i final a un any ple d'activitats i durant el qual la població cardonina ha esdevingut un dels centres més destacats de la commemoració del Tricentenari.

Tot i que no s'ha volgut avançar el format i els continguts de l'espectacle, aquest tindrà el format de cantata i combinarà fragments musicals i passatges escènics i narratius amb un alt contingut simbòlic. Sota el títol "Cardona, la flama de la resistència", l'espectacle contindrà nombroses referències a la història mil.lenària de Cardona i a l'exemple de resistència i determinació del castell i la vila de Cardona durant la Guerra de Successió. Diversos actors, músics i cantants formaran part de l'espectacle que ha dirigit Josep Maria Sauret i en el qual hi participaran, també, diverses entitats de al vila. L'acte començarà a les 12 del migdia i tindrà una durada aproximada d'una hora. Un cop finalitzat, l'Àliga de Cardona clourà la celebració ballant en honor als assistents.

Per assistir a l'acte cal haver fet reserva prèvia a l'Oficina de Turisme (93 869 27 98 - oficinaturisme@cardona.cat).