Avui comencen els actes de l'Aplec de Cardona 2014

Última revisió 16-11-2020 23:25
18/09/2014

Per commemorar el Tricentenari de 1714, l'Associació Cultural 18 de Setembre programa fins a 5 representacions de la recreació històrica "Viurem lliures i o morirem".

L'Aplec de Cardona comença avui una edició especial -marcada per la commemoració del Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió- que se celebrarà durant els dies 18, 19, 20, 21, 26 i 27 de setembre i que tindrà com a principal punt d'interès la recreació històrica "Viurem lliures o morirem".

El tret de sortida de la 17a edició de l'Aplec serà avui a 1/4 de 9 del vespre a la plaça del Mercat on començarà la recreació històrica "Viurem lliures o morirem". A banda de programar fins a 5 sessions de la recreació històrica els dies 18, 19, 20, 26 i 27 de setembre, l'Aplec d'enguany comptarà amb diverses activitats com una jornada castellera a càrrec de les colles Salats de Súria, Sagals d'Osona i Castellers d'Altafulla, l'organització de la "Ruta Bandera Negra", amb el seu autor Jordi Santasusagna o l'audició de sardanes a càrrec de la Cobla de Cardona.

També s'hi presentarà el llibre "Les dones del 1714" a càrrec de la seva autora, l'escriptora Patrícia Gabancho, que explicarà el paper de les dones en la Guerra de Successió. Les activitats programades inclouen, a més, l'Aplec infantil, la mostra de cultura popular i els concerts de Pau Alabajos, Les Absentes, Itaca Band, Estel Roig, Brams i Insershow.

Cliqueu aquí per visitar la pàgina web de l'Aplec de Cardona 2014.

La venda d'entrades per a la recreació històrica es realitza on-line a: www.cardonaturisme.cat (fins a 24h abans de la data de la recreació) i el mateix dia a l'Oficina de Turisme (938692798 - oficinaturisme@cardonaturisme.cat).

L'Aplec de Cardona està organitzat per l'Associació Cultural 18 de Setembre i té com a objectius principals commemorar, recordar i divulgar els fets històrics succeïts a Cardona durant la Guerra de Successió, especialment el dia 18 de setembre, així com reivindicar les llibertats perdudes d'aleshores ençà i fomentar la cultura popular catalana.