La vila de Cardona commemora la Diada

Última revisió 16-11-2020 23:25
09/09/2014

Cardona commemora demà la Diada Nacional de Catalunya en un acte que, com ja és tradició a la vila ducal, se celebra cada 10 de setembre i homenatja als defensors del castell de Cardona durant la Guerra de Successió. L'acte se celebrarà a la una del migdia al monument de l'Onze de setembre amb l'assistència dels representants de la corporació municipal.

L'alcalde de Cardona Ferran Estruch i el president de l'Associació Memorial 1714, Jordi Miravet i Sanz encendran la flama de la resistència custodiada per Cardona. A continuació el batlle cardoní pronunciarà el discurs institucional i Jordi Miravet i Sanz, farà la lectura del manifest del Memorial 1714.

Seguidament la comitiva es dirigirà al castell on es farà l'ofrena floral al baluard de Sant Llorenç, en memòria dels defensors del Castell en la Guerra de Successió. Feta l'ofrena, l'alumne del Col·legi Mare de Déu del Carme Albert Carreño llegirà un fragment del discurs que Leonci Soler i March va pronunciar l'any 1914 a Cardona durant la celebració el segon centenari de la fi de la Guerra de Successió. L'acte acabarà amb la interpretació del Cant dels Segadors a càrrec de la Banda de Música de Cardona.

L'11 de setembre a Cardona

Els actes de la Diada s'iniciaran a les 11 del matí al monument de l'Onze de Setembre, on es farà l'ofrena floral, el discurs institucional i la interpretació de l'Himne Nacional de Catalunya a càrrec de la Coral Cardonina. El galeig dels Trabucaires de Sant Ramon de Cardona clourà l'acte. A continuació hi haurà sardanes a la plaça de bous amb la Cobla Principal de Cassà.