L'Ajuntament de Cardona presenta els actes de cloenda de la commemoració del Tricentenari

Última revisió 16-11-2020 23:25
28/08/2014

L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha presentat el gruix dels actes que posaran punt i final al programa de commemoració del Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió a Cardona.

En una roda de premsa celebrada aquest migdia al saló de sessions de l'Ajuntament, el batlle cardoní ha qualificat l'any del Tricentenari com un any clau per a Cardona". En aquest any, ha explicat Estruch, les visites a la vila i als seus centres turístics s'han incrementat significativament "fet que demostra que s'ha fet per part de tots una molt bona feina".

Durant la roda de premsa l'alcalde de Cardona ha estat acompanyat pels responsables de l'empresa cardonina E2S -que han presentat la ruta del setge de 1711- i dels representants de l'Associació cultural 18 de setembre, organitzadora de l'Aplec de Cardona i de la recreació històrica "Viurem lliure o morirem".

L'alcalde Ferran Estruch ha avançat que el proper 21 de setembre se celebrarà a la col.legiata de sant Vicenç l'acte de cloenda del Tricentenari de Cardona. Es tracta d'un acte institucional d'abast nacional en el que està prevista l'assistència del president de la Generalitat i de la presidenta del Parlament de Catalunya i en el qual s'homenatjarà la "resistència i la determinació" dels defensors del castell Cardona ara fa 300 anys. L'altre gran acte serà el concert de cloenda del Tricentenari que l'Orfeó Català oferirà el 5 d'octubre a l'església parroquial de sant Miquel.

Ruta del setge de 1711
L'Ajuntament de Cardona i E2S han impulsat la creació de la ruta del Setge de 1711 que ressegueix els principals escenaris del setge que la vila i el castell cardonins van patir durant la tardor de l'any 1711, segons ha explicat Dani Sala, de l'empresa E2S. La ruta s'ha senyalitzat a través de 9 punts ubicats en diferents zones de la geografia del municipi. Aquests 9 punts -senyalitzats per mitjà d'un monòlit o placa- se situen en els indrets determinats que permeten explicar com es va desenvolupar el setge. Cada punt disposa d'un codi QR que remet al visitant a una pàgina web amb informació detallada sobre la ruta. D'aquesta manera, el visitant pot conèixer in situ com es va desenvolupar el setge, com es va defensar la fortalesa i com es va aconseguir trencar el setge borbònic al castell de Cardona. La ruta està en 4 idiomes, català, castellà, anglès i francès i es pot resseguir per mitjà d'un fulletó de mà i a través dels dispositius mòbils. L'aplicació ja es pot descarregar des de la botigues virtuals de Google Play mentre que a l'App Store encara trigarà unes setmanes.

Aplec de Cardona 2014
Del 18 al 21 de setembre la vila celebrarà la 17a edició de l'Aplec de Cardona, que inclou xerrades, recreacions històriques, concerts, ofrena floral i la penjada de l'estelada. Com a novetat, enguany es faran cinc recreacions històriques els dies 18, 19, 20, 26 i 27 de setembre. D'aquest manera, l'Associació cultural 18 de setembre vol donar el màxim relleu a la recreació en l'any del Tricentenari tal i com han explicat els membres de l'entitat Judit Fàbrega i Jordi Santasusagna.

Al terme de la roda de premsa l'alcalde de Cardona, ha destacat "l'esforç que la vila, les seves entitats i els seus veïns han fet per estar a l'altura" d'aquesta commemoració i que ha fet que Cardona "hagi estat un dels principals centres d'interès del Tricentenari".

"