Demà comença a Cardona la Ruta Elèctrica per la Llibertat

Última revisió 16-11-2020 23:24
08/08/2014

La plaça de la Fira de Cardona serà el punt exacte de sortida de la Ruta Elèctrica per la Llibertat (REL 2014) que unirà les localitats de Cardona i Utrecht en un recorregut de 1.714 quilometres que es cobriran amb una moto elèctrica. La iniciativa, que s'emmarca en els actes commemoratius del Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió, ha de contribuir a reclamar la "llibertat nacional i energètica de Catalunya", segons explica el seu impulsor, Albert Artés.

La ruta es farà durant aquest mes aquest mes d'agost i anirà de Cardona a Utrecht i posteriorment entre aquesta ciutat holandesa i Arenys de Munt, en un traçat de 2.014 quilòmetres.

El tret de sortida oficial es farà demà les 13 hores a la plaça de la Fira, però abans els impulsors del projecte organitzaran un set a la plaça per donar a conèixer el projecte conèixer aquesta aventura i mostrar la moto amb la qual es durà a terme la ruta. També hi haurà una degustació de cerveses artesanes.

L'expedició compta amb un altre pilot, un càmera, un auxiliar de càmera, un guionista i un fotògraf per elaborar un documental sobre el projecte, amb la voluntat de commemorar i reivindicar dels fets 1714 i reclamar l'alliberament nacional i la llibertat energètica de Catalunya.