L'equip de govern de Cardona valora en positiu els tres primers anys de mandat

Última revisió 16-11-2020 23:24
25/06/2014

El govern de l'Ajuntament de Cardona ha fet balanç aquesta setmana dels seus primers tres anys al capdavant de l'Ajuntament cardoní

Aquesta setmana l'equip de govern de Cardona ha presentat a la ciutadania la valoració dels seus primers tres anys al capdavant de l'Ajuntament cardoní. El balanç s'ha presentat en dues assembles informatives públiques, una a Cardona i l'altra a la Coromina, en les quals l'alcalde i els regidors de govern han explicat les principals actuacions dutes terme per l'Ajuntament durant els tres primers anys de mandat.

Per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch la valoració de la legislatura és positiva ja que en un moment com l'actual l'Ajuntament ha aconseguit impulsar projectes de gran importància per la vila, com el projecte Cardona Integral i, a més, ha sabut redreçar les finances municipals per encarar el futur amb molt bones perspectives.

L'executiu cardoní s'ha mostra satisfet de la feina feta en l'àrea econòmica en la que s'ha hagut de fer un gran esforç de contenció de la despesa que ha permès, entre d' altres millores, reduir molt significativament el termini de pagament de factures a proveïdors a 2 mesos quan l'any 2011 es pagaven a 15 mesos .

A més, l'equip de govern està tirant endavant diversos projectes per tal de fent front a la crisi i reactivar l'economia local. Entre aquests, destaquen el Pla de dinamització dels polígons industrials que s'impulsa en col.laboració amb els municipis de Solsona i Olius amb l'objectiu de dinamitzar l'activitat industrial a partir de la cololaboració público-privada. També s'ha començat a treballaren la redacció del Pla estratègic de Cardona, una eina vital pel futur de Cardona que servirà per definir el model econòmic de la vila per als propers anys i s'ha creat una línia d'ajuts econòmics per a emprenedors que ha contribuït a l'obertura de quinze nous negocis a la vila. El suport a les iniciatives de l'Associació d'Empresaris de Cardona o a l'entitat Goral són una mostra més del suport de l'equip de govern al teixit productiu i ha permès recolzar iniciatives com la Fira del jove emprenedor o l'elaboració del llibre blanc de l'emprenedoria.

Una altra de les àrees de govern que ha estat fortament impulsada els darrers anys ha estat la de Turisme. Cardona vol seguir sent un referent turístic de Catalunya i per aquest motiu s'ha encarregat l'elaboració d'un nou Pla de màrqueting pensat per promocionar la vila als principals fòrums de gestió turística i obrir Cardona a nous mercats turístics. En aquest moment ja s'estan executant més del 50% de les accions previstes en el Pla. A més, s'ha potenciat els convenis de col.laboració amb altres ajuntaments i institucions, s'ha renovat la fulleteria promocional i s'ha creat un servei de venda d'entrades online.

Pel que fa l'àrea d'atenció a les persones en aquesta legislatura s'han traslladat les oficines dels Serveis socials a l'edifici del Centre Cívic i s'han incrementat els recursos per ajudar les persones amb dificultats. Un altre dels temes en què més s'ha treballat i es continua treballant és la defensa del model d'urgències i del CAP de Cardona.

Cardona Integral
Per l'alcalde de Cardona aquest és el projecte estrella del mandat. L'acord de l'Ajuntament de Cardona i la Fundació SHE permetrà fer de cardona un municipi de referència internacional en l'àmbit de la salut. El projecte inclourà diverses actuacions que inclouran la construcció d'un nou camp d'esports, la creació de rutes saludables i l'organització d'esdeveniments relacionats amb la salut amb una previsió d'inversions de tres milions d'euros en un termini aproximat de tres anys.

Tricentenari
Aquest any Cardona ha jugat un paper important en la celebració dels actes del Tricentenari de la Guerra de Successió. Entre els actes més importants destaquen la participació a les festes de Santa Eulàlia de Barcelona i l'execució de les obres del castell de Cardona consistents en la senyalització turística de tot el monument, la museïtzació de l'espai de la casamata, l'adequació dels baluards i la impermeabilització de la coberta de la Cololegiata de Sant Vicenç. A més, Cardona serà l'escenari de l'acte de cloenda del Tricentenari, el 18 de setembre de 2014. Pel que fa a la part més acadèmica, la commemoració ha permès la publicació del llibre Cardona 1705-1714.La resistència a l'interior" de l'historiador Francesc Serra.

L'alcalde, Ferran Estruch, va destacar que l'equip de govern aposta per una nova manera de fer política, amb més participació ciutadana, més transparència i comunicació. Dins del marc d'un govern de proximitat, s'han engegat el pla estratègic, el pla local de joventut,el centre cívic i el reglament de participació ciutadana.

"