Cardona tanca amb un gran èxit la Fira Medieval/Festa de la Sal 2014

Última revisió 16-11-2020 23:23
02/06/2014

Cardona va celebrar una intensa Fira Medieval/Festa de la Sal 2014 que va omplir de gent la vila ducal durant tot el cap de setmana. El bon temps va acompanyar el certamen, que va registrar una molt bona resposta de públic, especialment diumenge. A més, la Fira presentava enguany força novetats que van contribuir a fer més lluïda una festa que, segons l'Ajuntament de Cardona ha recuperat l'essència de les primeres edicions.

El recorregut de la Fira es va ampliar per tots els carrers del centre històric de la vila que es trobaven farcits de parades d'artesans. Com cada any els comerços de Cardona van participar del certamen traient les seves parades al carrer i el recinte firal es va organitzar en zones temàtiques com una espai infantil o una zona d'espectacles de teatre i música. Per a l'alcalde Ferran Estruch, l'èxit de públic de la Fira es consolida any rere any i situa aquest certamen "com un dels principals atractius turístics de Cardona i contribueix a donar a conèixer la vila i a dinamitzar la seva oferta comercial i turística". Per la seva banda el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Josep Tristany, ha remarcat la feina de les persones "que col.laboren i treballen per tal que la Fira sigui un èxit i un actiu importantíssim de Cardona".

A banda de les activitats d'oci i esbarjo pels visitants la Fira Medieval va comptar amb el tradicional acte institucional de lliurament del Saler d'Or de la vila de Cardona, distinció que enguany va recaure en la Banda de Música de Cardona, entitat que ha contribuït enormement a preservar i difondre el patrimoni musical de la vila. A continuació es va fer l'acte d'entrega de la moneda-pagament del dret d'Aimines per part de l'empresa Salinera de Cardona.

La Fira Medieval/Festa de la Sal del 2014 va gaudir d'un notable èxit de públic, d'organització i de participació d'entitats i associacions de la vila, fet pel qual l'Ajuntament de Cardona ha agraït "la col·laboració de tots aquells que amb la seva participació han fet possible aquesta nova i reeixida Fira Medieval".