Rècord de projectes, nou format i premis innovadors a la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central

Última revisió 16-11-2020 23:23
14/05/2014

El 25 de maig, 160 alumnes de 10 centres educatius exposaran una cinquantena de projectes emprenedors al centre de Cardona

El divulgador científic televisiu Dani Jiménez presentarà el 'pitching' amb els 18 finalistes, que competiran per dos viatges d'innovació per Catalunya

La Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central, organitzat per Goral Iniciatives Cardonines i l'Ajuntament de Cardona, arriba a la segona edició amb un gran poder de convocatòria i al·licients de luxe: una competició a partir d'exposicions breus (pitch) de 3 minuts, conduïda pel presentador de televisió i divulgador científic Dani Jiménez, i amb dos premis (un per categoria) que consistiran en un cap de setmana de recorregut per empreses i projectes relacionats amb el contingut dels dos projectes guanyadors.

La Fira 2014 comptarà amb la participació d'uns 160 alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius de 10 centres educatius del Bages, el Berguedà, el Solsonès i l'Anoia. Agrupats en una cinquantena d'equips, han desenvolupat els seus projectes emprenedors dins i fora d'hores lectives, amb el seguiment de professors i, en alguns casos, de tutors voluntaris. Els projectes van des de productes que solucionen problemes quotidians fins a serveis tecnològics, passant per articles d'alimentació, cosmètica, turisme, atenció a les persones i suport a la dependència.

La Fira 2014 donarà el tret de sortida a les 9:30 h del diumenge 25 de maig, i es durà a terme durant tot el matí. En paral·lel a la competició (pitching), que es desenvoluparà entre les 9:15 h i les 12 h al saló de plens de l'Ajuntament de Cardona, tots els participants presentaran els seus projectes en estands repartits pel centre de la vila, i també tindran l'oportunitat de vendre els seus productes.

Abans de finalitzar l'esdeveniment, el jurat del certamen emetrà el seu veredicte sobre els guanyadors de les dues categories (una fins a tercer d'ESO i l'altra de quart en endavant). Els guanyadors duran a terme els seus viatges d'innovació el 26 i 27 de maig, i el finalitzaran amb la participació al Fòrum Impulsa (Girona), organitzat per la Fundació Príncep de Girona, que ha volgut col·laborar amb la Fira.

Excepcionalment i fora de competició, la Fira 2014 comptarà amb la participació de sis equips de miniemprenedors de sisè de Primària de Cardona. Tots els equips, que també tindran l'oportunitat de presentar els seus 'pitch', seran premiats amb un diploma de reconeixement i amb un viatge a Barcelona per visitar i realitzar un taller a CaixaLab Experience, laboratori d'emprenedoria de la Fundació la Caixa", un centre pioner i de referència internacional. "La Caixa" és un dels patrocinadors de la Fira.

Després de l'èxit de l'any passat, amb la participació d'una vintena d'equips de Cardona, Solsona i Igualada, la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central fa ara un pas decisiu per convertir-se en una de les grans cites de l'emprenedoria juvenil a Catalunya. Amb aquesta iniciativa, els organitzadors i la llarga llista de col·laboradors pretenen promoure l'esperit emprenedor entre la ciutadania, i consideren que els joves constitueixen el col·lectiu crític per construir aquesta societat proactiva. En paral·lel, els organitzadors de la Fira i els seus col·laboradors intentaran connectar joves emprenedors entre ells per tal d'ajudar-los a trobar sinergies entre els seus perfils i la naturalesa dels seus projectes. Sense cap dubte, a Cardona pot començar més d'una història d'emprenedoria que algun dia el món explicarà.

"