Més de 6.000 persones visiten els centres turístics de Cardona aquesta Setmana Santa

Última revisió 16-11-2020 23:23
23/04/2014

Cardona ha tancat una molt bona Setmana Santa pel que fa a l'activitat turística al municipi i a les xifres d'ocupació dels centres turístics de la vila. El Parc Cultural de la Muntanya de Sal, el Centre Cardona Medieval i el Castell de Cardona han registrat, del 12 al 21 d'abril, un total de 6.151 visitants, una xifra que suposa un increment de 912 respecte el 2013 i de 2.379 respecte el 2012.

Pels responsables de turisme del consistori cardoní l'augment de l'activitat turística demostra que "s'estan fent bé les coses" i que Cardona "està aprofitant el potencial turístic de què disposa". En aquest sentit, l'alcalde Ferran Estruch ha destacat l'aposta per una nova estratègia de promoció turística que ha suposat "un increment de la presència de Cardona als principals punts de comercialització de productes turístics". Igualment ha valorat molt positivament, "els acords estratègics que hem firmat amb altres agents turístics com el Born Centre Cultural, Turisme de Barcelona, Món sant Benet o Solsona" i l'aposta turística que Cardona ha fet per la commemoració del Tricentenari de 1714.

Durant aquesta Setmana Santa els tres equipaments que gestiona la Fundació Cardona Històrica van augmentar el nombre de visitants respecte els dos anys precedents. El Parc Cultural de la Muntanya de Sal va ser l'equipament més visitat amb un total de 4.242 visites, 203 més que l'any passat. Però l'increment més destacat de visitants es va registrar en les diferents visites guiades i dramatitzades al Castell de Cardona amb un total de 1.344 visites, 475 més que el 2013. En aquest punt, el regidor de Turisme de Cardona, Josep Tristany ha destacat el reclam que suposa la creació de les rutes guiades a l'entorn de la Guerra de Successió. Finalment, el Centre Cardona Medieval, amb 565 visitants (235 més que el 2013), va registrar també una bona afluència de visitants.

El regidor de Turisme ha valorat molt positivament les dades "pels beneficis que generen a tot el sector turístic de la vila". Per Tristany les bones dades d'aquesta Setmana Santa animen a seguir treballant en aquesta línia per fer de Cardona una destinació turística integral.