Cardona viu un intens cap de setmana dedicat a la música i a la història

Última revisió 16-11-2020 23:22
11/04/2014

La jornada de cloenda del Congrés Internacional sobre els Tractats d'Utrecht, l'inici del Cicle de Música Sacra de Cardona i el Concert "El cant d'un poble", principals al.licients d'un intens cap de setmana a Cardona

La vila de Cardona acull aquest cap de setmana tres cites culturals destacades amb la commemoració del Tricentenari de 1714 com a nexe d'unió. El primer punt d'interès serà la jornada de cloenda del Congrés Internacional sobre els Tractats d'Utrecht que se celebrarà demà al matí al castell de Cardona.

Organitzat per l'Institut Universitari d'Història Jaume Vicens Vives (UPF) i el Museu d'Història de Catalunya, el Congrés reunirà a la vila ducal una vuitantena d'especialistes europeus sobre la Guerra de Successió. La jornada de cloenda comptarà amb l'assistència del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Posteriorment, a les 7 de la tarda, el concert 1714: Catalunya i el Barroc europeu", donarà el tret de sortida al Cicle de Música Sacra de Cardona, que organitzen l'Ajuntament cardoní, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i la Fundació Cardona Històrica per Setmana Santa. La vetllada musical, a càrrec de Solistes de la Filharmonia de Barcelona, i sota la direcció de Josep Maria Sauret, comptarà amb l'actuació de la mezzosoprano Lídia Vinyes. El conjunt interpretarà una selecció d'àries vocals i obres instrumentals de Francesc Valls, Johann Sebastian Bach i Antonio Vivaldi entre d'altres, en una proposta pensada expressament per a la commemoració del Tricentenari.

PER A MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL CICLE DE MÚSICA SACRA CLIQUEU AQUÍ.

Per altra banda el diumenge a les 18:30 hores el temple parroquial de Sant Miquel acollirà l'estrena del concert "El cant d'un poble" una producció musical amb la Coral Cardonina, la Banda de Música de Cardona, la Coral Escriny de Santpedor i la Capella de Música Burés de Castellbell i el Vilar. El concert està dedicat íntegrament a la música popular catalana i s'inclou també en el programa d'actes que Cardona ha organitzat per commemorar el Tricentenari de 171. Cançons tradicionals, antigues i modernes, cançons d'autor, himnes històrics o sardanes formaran part de l'eclèctic repertori d'aquest "Cant del poble".

PER A MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL CONCERT "EL CAT D'UN POBLE" CLIQUEU AQUÍ.


"