La vila de Cardona acull dissabte la jornada de cloenda del congrés internacional sobre els Tractats d'Utrecht

Última revisió 16-11-2020 23:22
10/04/2014

El castell de Cardona acollirà aquest dissabte, 12 d'abril, la sessió de cloenda del Congrés Internacional sobre els Tractats d'Utrecht organitzat en el marc dels actes commemoratius del Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió.

La jornada serà presidida per l'alcalde de Cardona Ferran Estruch, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila i el director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro. Està previst que una vuitantena d'especialistes en la història de la Guerra de Successió participin en la jornada, que començarà a les 10 del matí a la Sala Castell del Parador de Cardona.

Posteriorment, a les 12 del migdia, se celebrarà l'acte de cloenda amb el parlaments de les autoritats i la conferència de cloenda, que pronunciarà l'historiador de la Universitat de Girona, Joaquim Nadal. A continuació, s'oferirà una visita guiada pel conjunt de la fortalesa cardonina i es posarà punt i final a la jornada amb un dinar.

El congrés "Els Tractats d'Utrecht: Clarors i foscors de la pau. La resistència dels catalans" va començar ahir i durant tres dies reunirà 40 ponents de diverses universitats europees, especialistes en la Guerra de Successió i la diplomàcia europea de principis del segle XVIII. Els seus impulsors, l'Institut Universitari d'Història Jaume Vicens Vives (UPF) i el Museu d'Història de Catalunya, esperen que contribueixi al coneixement sobre la Guerra de Successió, la seva significació en les relacions internacionals i, de forma més concreta, les seves implicacions per a Espanya i per a Catalunya. La celebració del Congrés compta amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cardona, l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Institut de Recherches sur les civilisations de l'Occident Moderne (Université París IV - Panthéon Sorbonne).