L'Ajuntament de Cardona mostra el seu condol per la mort de l'escultor Josep Maria Subirachs

Última revisió 16-11-2020 23:22
09/04/2014

L'Ajuntament de Cardona ha expressat el seu condol, en nom del consistori i de la vila, per la pèrdua de Josep Maria Subirachs, que va morir ahir a Barcelona a l'edat de 87 anys. D'aquesta manera, l'Ajuntament cardoní se suma a les mostres d'afecte i reconeixement que les principals institucions i personalitats del país han fet a un dels artistes catalans més rellevants dels segles XX i XXI.

L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha recordat la vinculació de Josep Maria Subirachs amb la vila cardonina que l'any 1986 va erigir una escultura de l'artista barceloní dedicada al Comte Borrell II, qui va atorgar a Cardona la seva segona Carta de Poblament el 23 d'abril de l'any 986. L'escultura, ubicada al passeig de la Fira, representa el Comte Borrell a cavall i va ser patrocinada per la Caixa d'Estalvis de Manresa amb motiu del mil.lenari de Cardona i de la seva Carta de Poblament.

Josep Maria Subirachs ha estat considerat un dels escultors cabdals de la història de l'art en la segona meitat del segle XX. Al llarg de la seva trajectòria, Josep Maria Subirachs va realitzar més d'un centenar d'escultures públiques arreu del món, com l'estàtua de Borrel II de Cardona, el monument a Francesc Macià de la plaça de Catalunya o el fris 'Barcelona' de l'Ajuntament de Barcelona. També es conegut per ser l'autor dels dels grups escultòrics de la façana de la Passió de la Sagrada Família. Va ser reconegut com Cavaller de l'Ordre de les arts i les lletres de França, amb la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Or del Mèrit artístic de l'Ajuntament de Barcelona. També va rebre la Medalla d'Honor de la Reial Acadèmia de Belles arts de Santa Isabel d'Hongria, la Medalla de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Medalla d'Or del Fons Internacional de Pintura de Barcelona.