Completen la restauració de la façana monumental de l'església de Sant Miquel

Última revisió 16-11-2020 23:22
07/03/2014

La façana monumental de l'església parroquial de Cardona ofereix un aspecte completament renovat després que la setmana passada es completessin les sobres de restauració que s'hi han estat realitzant des del passat mes d'octubre.

El projecte d'actuació a la façana del temple ha consistit en la restauració i conservació dels elements existents i ha permès consolidar tota la pedra de la paret, evitar els petits despreniments que s'hi havien detectat i preservar els elements artístics que s'hi conservaven.

A banda de millorar considerablement l'aspecte visual de la portalada, les obres han reforçat la imatge monumental del conjunt arquitectònic. Igualment, s'ha aprofitat la intervenció per fer un estudi de les diferents actuacions que s'han dut a terme en aquesta part del temple al llarg dels anys i per conèixer amb més detall i profunditat les característiques històriques i artístiques de la façana de l'església que dóna a la plaça Mercat.

Les obres han estat impulsades pel Bisbat de Solsona i la Parròquia de Sant Miquel i Sant Vicenç i han estat dirigides pel Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat que, a més, n'ha assumit el 70% dels costos. El finançament del 30% restant del cost l'ha aportat el Bisbat i la parròquia.

Diumenge es presentarà públicament
Aquest proper diumenge 9 de març a les 6 de la tarda l'església parroquial acollirà l'acte oficial de presentació de les obres de restauració i conservació de la façana del temple. Hi assistiran l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, el rector de la parròquia, Mn. Antoni Guixé, el vicari general del Bisbat de Solsona, Joan Francesc Casals, la directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, Àngels Solé i les tècniques de l'empresa responsable de les obres, "4Restaura", que explicaran en què han consistit els treballs realitzats a la façana.

Una segona fase d'actuació
El projecte de restauració de al façana del temple de Sant Miquel preveu executar una segona fase consistent en evitar les filtracions d'aigua que es produeixen a la façana. Aquest segona fase consistiria en recobrir la part superior dels arcs de la portalada, netejar les parets superior i sanejar la coberta de la façana del Mercat. Està previst que aquesta segona fase es pugui dur a terme gràcies a una subvenció que l'Ajuntament de Cardona sol.licitarà a la Diputació de Barcelona.