La terra de la Vall Salina de Cardona al roure del Tricentenari

Última revisió 16-11-2020 23:22
24/02/2014

La vila de Cardona aportarà un grapat de terra del municipi per contribuir a plantar el roure del Tricentenari, un arbre que es plantarà el proper diumenge 2 de març amb terra provinent de tots els municipis de Catalunya.

Per fer-ho possible, el passat divendres dia 21 de febrer dos joves cardonins, Roger Vidal Roca i Núria Ribalta Ferrer, van recollir a la capçalera de la Vall Salina, la terra que la població de Cardona lliurarà per a la plantada del roure del Tricentenari, el qual commemorarà els 300 anys de la fi de la Guerra de Successió.

L'acte simbòlic de plantada del roure se celebrarà a la una del migdia al Monestir de Santa Cecília de Montserrat a Marganell. Els dos joves cardonins han estat escollits per acompanyar l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch en aquest acte que ha impulsat el Monestir de Montserrat. El roure és un arbre arrelat a la nostra terra i que simbolitza la força del qual ha de sobreviure moltes generacions, amb terra procedent de tots els indrets de Catalunya.

La terra que Cardona aportarà al roure del Tricentenari prové de la Vall Salina, un indret carregat de simbolisme. La Vall Salina és la raó de ser de Cardona i la sal que atresora ha estat la font de riquesa i de prosperitat de la vila durant segles. Explotada des de la prehistòria i fins el segle XX, la Vall Salina és un indret únic. Presidint la Vall per la banda nord est, el castell de Cardona, seu de la poderosa nissaga dels "rics senyors de la sal" i fortalesa inexpugnable al llarg de tots els conflictes bèl.lics en el temps.