Cardona presenta els actes commemoratius del Tricentenari de 1714

Última revisió 16-11-2020 23:22
31/01/2014

Divendres dia 7 de febrer a les 20.15h a la Casa Rovira de Cardona (Plaça del Mercat)

L'alcalde de Cardona Ferran Estruch presidirà aquest divendres 7 de febrer la presentació del programa d'actes de la commemoració del 300 aniversari de la fi de la Guerra de Successió. Cardona donarà d'aquesta manera el tret de sortida a tot un any d'activitats destinades a recordar i divulgar el transcendental paper que la vila ducal va jugar en el transcurs de la Guerra de Successió.

Durant l'acte, que començarà a les 20.15h del vespre a la Casa Rovira de Cardona, es presentaran les principals actuacions i el calendari dels actes que Cardona realitzarà en el marc de la commemoració del Tricentenari.

El programa commemoratiu contempla activitats diverses adreçades a tots els públics i relacionades amb la divulgació dels fets, la promoció del patrimoni i de la cultura i la celebració més festiva i popular.

En el decurs de l'acte hi haurà la lectura de diversos textos poètics i l'actuació musical de Gemma Ventura i Roser Montoriol (flautes travesseres) de l'Escola Municipal de música Musicant. Interpretaran obres per a dues flautes dels compositors barrocs Georg Philipp Telemann (1681-1767) i Wilhelm Friedemann Bach (1710-1784).

Una commemoració popular i amb un important pes institucional
L'Ajuntament de Cardona ha volgut que el programa commemoratiu contempli 4 grans eixos d'actuació: l'institucional, el popular, el pedagògic i el de la recerca històrica i la valoració patrimonial. Per fer-ho s'han creat dues comissions, la tècnica i la popular, que concretaran els actes que es portin a terme.

L'acte de presentació, a la Casa Rovira (segle XVI)
L'espai escollit per a la presentació del programa commemoratiu és els baixos de la Casa Rovira de Cardona, un dels edificis d'interès patrimonial més rellevants del centre històric de Cardona. El vell casal gòtic va ser comprat a l'any 1529 per Francesc Rovira. Anys després es reformà i es convertí en un esplèndid casal renaixentista a manera de palauet. Avui és un dels millors testimonis de l'arquitectura renaixentista a la Catalunya Central. És un excepcional exemplar de l'esplendor del passat de Cardona, avui recuperat i que simbolitza a la perfecció la voluntat de projecció i recuperació del patrimoni de Cardona.