Cardona participa a les festes de Santa Eulàlia de Barcelona

Última revisió 16-11-2020 23:22
30/01/2014

Cardona serà una de les viles convidades a les festes de Santa Eulàlia que la ciutat de Barcelona celebrarà els dies 7, 8, 9 i 12 de febrer en honor a la seva copatrona

Els gegants de Cardona, la Banda de Música, l'Àliga de Cardona i el Ball de bastons protagonitzaran la cercavila que el proper diumenge, 9 de febrer, recorrerà els carrers més cèntrics de la capital catalana per celebrar la festivitat de Santa Eulàlia. Les figures del folklore cardoní desfilaran acompanyats de l'Àliga i els gegants de Barcelona i els ministrils de la ciutat en homenatge a la festivitat de Santa Eulàlia.

El seguici festiu iniciarà el seu recorregut a les 5 de la tarda sortint del Palau de la Virreina, baixarà per la Rambla i enfilarà el carrer Ferran fins a la plaça sant Jaume. Un cop a la plaça i davant l'edifici consistorial hi haurà l'exhibició dels balls de tots els elements festius: l'Àliga de Barcelona, els gegants de Barcelona (Jaume I i Violant d'Hongria), l'Àliga de Cardona, el Ball de bastons, els gegants del Barri de la Fira, els gegants del barri Major, els gegants del barri sant Miquel, els gegants del barri Nou, el gegant del Raval de sant Joan, i els nans del barri Mercat.

Un cop acabada la mostra dels balls el seguici festiu retornarà al Palau de al Virreina pel carrer del Bisbe, l'avinguda de la Catedral, la plaça Nova, el carrer Boters, la plaça del Pi, el carrer Cardenal Casañas i La Rambla.

A la trobada hi participaran prop de 150 voluntaris de diverses entitats cardonines vinculades al patrimoni folklòric i festiu de la vila ducal com l'Associació de Geganters i Grallers de Cardona, els Geganters de Planès i Bergús, el Consell de l'Àliga i els aliguers de Cardona, la Banda de Música i la Confraria de la Mare de Déu del Patrocini, patrona de Cardona.

La participació de Cardona a les festes de Santa Eulàlia forma part de les actuacions de promoció cultural que es recullen en el conveni que els ajuntaments de Cardona i Barcelona van signar l'any 2012 per donar a conèixer la història de la Guerra de Successió i promocionar cultural i turísticament les dues ciutats.

Exposició a Barcelona dels elements del seguici festiu de Cardona
L'intercanvi cultural entre Cardona i Barcelona inclou també l'exposició del seguici festiu cardoní a la capital del país. Així de l'1 al 16 de febrer el Palau de la Virreina acollirà una exposició gratuïta dels gegants de Cardona, l'Àliga i els vestits del Ball de bastons. La mostra es podrà veure cada dia de les 10 a les 8 del vespre. Serà la primera vegada que el seguici festiu de Cardona s'exposa de manera específica a la ciutat de Barcelona.

Sortida a Barcelona
Per tal que tothom que ho vulgui pugui assistir a la cercavila de Santa Eulàlia, l'Ajuntament organitzarà un servei d'autobús per anar a Barcelona. Per apuntar-s'hi, cal trucar o enviar un correu electrònic a l'Oficina de Turisme (93 869 27 98 / oficinaturisme@cardona.cat). El preu del viatge -que s'haurà d'abonar el mateix dia del viatge- és de 12 euros. La data màxima per fer la inscripció es el dimecres 5 de febrer a les 14 hores. Els autobusos sortiran el dia 9 de febrer a les 10 del matí des de l'Avinguda del Rastrillo i està previst tornar a Cardona a les 10 de la nit.

WEB DE LES FESTES DE SANTA EULÀLIA http://santaeulalia.bcn.cat/