L'Ajuntament de Cardona demana a l'ACA que prioritzi les actuacions pendents a la Coromina

Última revisió 16-11-2020 23:21
19/12/2013

Restaurar i impermeabilitzar la llera del riu Cardener al seu pas per la Coromina i completar la canalització de les aigües del torrent de Farners són les principals actuacions que l'Ajuntament de Cardona espera resoldre el més aviat possible

Així ho van manifestar l'alcalde cardoní, Ferran Estruch, i la regidora de la Coromina, Maite Barrera, en el transcurs de la visita que van fer ahir a Cardona el Secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot i el director general de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Jordi Agustí.

La visita, que coincidia amb una sessió ordinària de la Comissió de seguiment de la Vall Salina, va permetre a l'alcalde cardoní explicar al Secretari General de Territori i Sostenibilitat les afectacions que va originar a la Coromina el desviament que es va fer del riu Cardener a finals dels anys 90.

L'alcalde de Cardona, acompanyat de la regidora de la Coromina, Maite Barrera, d'altres regidors del consistori, dels representants de les empreses mineres de la vila i del president de l'Associació de Veïns de la Coromina, Joan Manuel Garcia van visitar amb els representants de la Generalitat l'estat actual de la llera del riu Cardener al seu pas per la Coromina, les obres inacabades del torrent de Farners i del canal de la Coromina, així com la terrera nova. La visita va servir per veure l'estat actual de la zona i avaluar les actuacions que resten pendents.

Durant la trobada l'alcalde va explicar que el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s'havia compromès, en una reunió celebrada el passat 4 de desembre al Parlament de Catalunya, a prioritzar l'acabament de les obres de restauració de l'antiga llera del riu, així com, les que en el seu moment la Generalitat havia iniciat.

Per concretar les actuacions pendents l'alcalde de Cardona i el director de l'ACA van adoptar, el passat 31 de juliol, el compromís de definir, calendaritzar i pressupostar les actuacions pendents d'executar a la Coromina. Tant l'alcalde, com els representants veïnals, van coincidir en què calia buscar la fórmula que permeti executar les actuacions que queden pendents amb la col.laboració de totes les parts implicades.