Avui es presenta el nou servei de recollida de l'oli de cuina

Última revisió 16-11-2020 23:21
28/11/2013

El Saló de Sessions de l'Ajuntament de Cardona acollirà avui a les 8 del vespre l'acte de presentació de la campanya "Si l'oli reciclem, la natura no embrutem!"

Amb aquesta campanya, la regidoria de Medi Ambient vol donar a conèixer el nou servei de recollida de l'oli de cuina usat que ha implantat al municipi amb la instal.lació de 5 nous contenidors. A la presentació de la campanya hi assistiran la regidora de Medi Ambient Ma. Elena Xixons i el tècnic de l'empresa cardonina Vidmar, Quim Pla.

Per fomentar la recollida selectiva d'aquest residu domèstic, l'Ajuntament distribuirà un fulletó informatiu a les escoles de la vila en què s'explica com s'ha de reciclar l'oli i en quins punts es pot dipositar correctament. Els cinc contenidors es col.locaran al passeig de mossèn Joan Riba, a la carretera del Miracle, a l'entrada del Supermercat Llobet, a l'avinguda Catalunya, al costat dels 100 pisos, al polígon la Cort, davant de la seu de l'empresa Vidmar i a l'avinguda sant Jordi, davant l'Escola Joan de Palà.

El projecte ha comptat amb el suport de les empreses Supermercat Llobet i Vidmar. Aquesta última ha estat la responsable de desenvolupar el disseny i la fabricació dels dipòsits i assumir-ne les despeses i s'encarregarà també de fer la recollida i el reciclatge de l'oli sense cap cost per l'Ajuntament. Els usuaris que utilitzin els contenidors hauran de dipositar l'oli dins una ampolla de plàstic tancada amb tap de rosca. L'oli per reciclar es podrà continuar portant a la deixalleria municipal i també està previst que hi hagi un sistema porta a porta pels restaurants i bars de la vila, grans productors d'aquest residu.

Els alumnes de les escoles cardonines han participat en el projecte elaborant l'eslògan de la campanya que finalment ha estat "Si l'oli reciclem, la natura no embrutem!", de l'escola Joan de Palà.