A punt per la Fira de la Llenega de Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:21
18/10/2013

El proper diumenge 27 d'octubre Cardona celebrarà una nova edició de la seva fira dedicada al món dels bolets. Una cinquantena de parades de bolets i productes artesanals ompliran els carrers i places del centre històric de la vila cardonina.

La vint-i-unena edició del certamen programarà diverses activitats relacionades amb el món dels bolets, la gastronomia i el patrimoni. A més de la tradicional exposició de bolets i els concursos de la llenega més gran, el bolet més original i el concurs de tapes amb bolets, es faran degustacions de plats cuinats amb bolets elaborats pels restaurants de la vila.

A més el comerç local organitzarà una jornada de parades parada al carrer i els establiments de la Unió de Botiguers i Comerciants sortejaran 15 farcells de boletaire. La Fundació Cardona Històrica també participarà a la Fira i durant tot el diumenge projectarà al Centre Cardona Medieval l'audiovisual Els Cardona, senyors de la sal" i realitzarà visites guiades pel Nucli Antic.

Coincidint amb la Fira, el Centre Civíc acollirà a les 12:30 hores la xerrada "Els Bolets. Producte estrella a la cuina" a càrrec de Miquel Márquez, cuiner del restaurant Sala de Berga. En acabar, hi haurà un tast d'una tapa cuinada amb bolets pel cuiner local, David Guitart amb maridatge de vins Piteus.

La Fira compta també amb el Festival infantil "Tocats del bolet" dedicat als més petits. A més de participar al Concurs infantil de buscar bolets, els més menuts podran jugar amb els jocs i enginys de la companyia "Jocs ambulants" i gaudir de l'espectacle de titelles infantils: "La veritable història dels 3 porquets" amb la companyia Xip-Xap.

PER CONSULTAR LA PROGRAMACIÓ I LES BASES DELS CONCURSOS DE LA FIRA DE LA LLENEGA DE CARDONA 2013 CLIQUEU AQUÍ.

"