Cardona es presenta al Born Centre Cultural

Última revisió 16-11-2020 23:21
18/10/2013

Cardona serà la vila convidada al Born Centre Cultural els propers dies 24 i 26 d'octubre en el marc de les activitats que els ajuntaments de Cardona i Barcelona impulsen conjuntament per difondre la història de la Guerra de Successió i realitzar accions conjuntes de promoció cultural i turística.

En el marc d'aquesta cooperació, Cardona organitzarà la setmana vinent dos actes al Born Centre Cultural, l'espai que guarda la memòria de la resistència de la ciutat de Barcelona durant la Guerra de Successió. Els actes són gratuïts i oberts a tothom.

El dijous 24 d'octubre, a partir de les 19:30 hores, es projectarà el documental "1711. El Setge" que narra la història del setge que l'any 1711 va patir la vila de Cardona per part de l'exèrcit borbònic. Un cop finalitzada la projecció es realitzarà un col·loqui amb els responsables de les productores Lavínia i E2S, autores del documental, l'historiador Francesc Serra i el també historiador i Director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro.

El dissabte 26 d'octubre durant tot el matí es realitzaran al Born Centre Cultural diverses activitats des de ballades de gegants, amb la col.laboració de l'Associació de Geganters de Cardona, tallers infantils, a càrrec dels tècnics de al Fundació Cardona Històrica i la representació de l'obra sobre el setge de Cardona "Viurem lliures o morirem", de l'Associació Cultural 18 de Setembre. A les 12 del migdia se celebrarà un acte institucional presidit per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch i el Director del Born Centre Cultural, Quim Torra.

Des de l'Ajuntament de Cardona s'espera que aquestes jornades contribueixin a recordar i divulgar el protagonisme de Cardona en la Guerra de Successió i a donar a conèixer i promocionar el municipi a tot el país.

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE EL PROGRAMA D'ACTES