Estudiants de Cardona visiten el castell per conèixer la seva història durant la Guerra de Successió

Última revisió 16-11-2020 23:21
11/10/2013

Prop de 90 alumnes del Col.legi Mare de Déu del Carme i de l'IES Sant Ramon de Cardona van participar dimarts passat en una sortida al castell de Cardona, organitzada per la Fundació Cardona Històrica i l'Ajuntament, amb l'objectiu de donar a conèixer, entre els alumnes de 4rt d'ESO i primer i segon de batxillerat, els fets històrics que va protagonitzar la fortalesa cardonina durant la Guerra de Successió.

A través d'aquesta activitat els estudiants cardonins van seguir la ruta turística Cardona 1714, la fortalesa inexpugnable" que ofereix la Fundació Cardona Històrica explicar i mostrar els principals escenaris que vinculen Cardona i la guerra de Successió. La visita, de prop de dues hores i mitja de durada, va portar als alumnes pels espais més rellevants de la fortalesa. Els alumnes van ser rebuts per la regidora d'Educació de l'Ajuntament, Elena Xixons que va agrair a la comunitat educativa la seva col.laboració per tal d'organitzar aquesta sortida "que permet acostar la història de Cardona als nostres estudiants". Xixons va explicar als alumnes que "conèixer la història de Cardona és important per tal de construir un futur millor, més cívic, respectuós i pròsper"
.

Per la Fundació Cardona Històrica i de l'Ajuntament la visita didàctica tenia 2 vessants, per una banda la descoberta del patrimoni i, per l'altra, oferir una jornada de comunió i convivència entre els alumnes dels centres educatius de la vila. L'activitat s'emmarcava en el programa d'actes commemoratius del Tricentenari de la Guerra de Successió a Cardona i van comptar la col.laboració del Museu d'Història de Catalunya.

"