Cardona serà present a les Jornades del Patrimoni Defensiu d'època moderna

Última revisió 16-11-2020 23:21
04/10/2013

El castell de Cardona serà present en el marc de les primeres Jornades del Patrimoni Defensiu que se celebraran del 17 al 20 d'octubre de 2013 al Castell de sant Ferran de Figueres.

Les jornades reuniran una vintena d'especialistes en diverses matèries a l'entorn de la poliorcètica, disciplina que estudia la protecció d'un indret contra atacs mitjançant elements constructius. Entre les comunicacions que es presentaran a les jornades hi ha l'estudi "La cartografia del castell de Cardona. Segles XVIII-XIX", de la geògrafa Meritxell Gisbert que es presentarà el divendres 18 d'octubre a dos quarts d'una del migdia . Meritxell Gisbert, és autora del llibre "Cartografia de Cardona" que va publicar l'Ajuntament de Cardona l'any 2010. Les comunicacions presentades es publicaran posteriorment en un monogràfic.

Les Jornades del Patrimoni Defensiu d'època moderna tenen com a objectiu la posada en comú i divulgació dels aspecte de la recerca, la innovació, la didàctica, el turisme i la comunicació a l'entorn del patrimoni poliorcètic modern i estan organitzades pel Consorci Castell de Sant Ferran, la Universitat de Barcelona, l'Ajuntament de Figueres, el Departament d'Economia i Coneixement i els ministeris de Defensa i Economia.