L'Ajuntament de Cardona adquireix un desfibril·lador

Última revisió 16-11-2020 23:20
30/08/2013

L'Ajuntament de Cardona disposa des d'aquesta setmana d'un desfibril.lador extern automàtic (DEA) que permet actuar en cas que un ciutadà pateixi una aturada cardíaca. L'aparell s'ha instal.lat a les dependències municipals, a l'entrada de l'Ajuntament, i ja estarà operatiu durant els dies de Festa Major.

L'adquisició del DEA ha estat aconsellada i assessorada pels tècnics de Creu Roja de Cardona que recomanen la instal.lació d'aquest tipus d'aparells als equipaments públics ja que poden ser decisius a l'hora d'evitar les conseqüències negatives d'una aturada cardíaca. A més, el fet que sigui transportable fa que es pugui traslladar en cas que sigui necessari.

L'aparell aplica una descarrega elèctrica a la persona que pateix una parada cardíaca, afavorint la seva reanimació fins que pugui rebre atenció mèdica. Tot i que el procediment per utilitzar-lo és senzill -només cal col.locar dos electrodes al pit del pacient i aplicar la descàrrega- el seu ús està indicat únicament a les persones amb coneixements i formació específica de l'aparell, així com el personal mèdic i els membres de Creu Roja.

L'Ajuntament de Cardona ha realitzat la formació per la utilització del DEA a personal de la Policia Local i de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, gràcies a la col.laboració d'Olga Urrutia, formadora de l'Institut Català de la Salut.