Cardona es prepara per l'arribada de la Festa Major

Última revisió 16-11-2020 23:20
29/08/2013

Cardona ja té apunt el programa d'actes de la Festa Major que se celebrarà els dies 7, 8, 9 i 10 de setembre en honor a la Mare de Déu del Patrocini, patrona de la vila

El programa de festes recull tots els actes de la festa gran de Cardona entre els quals destaca la presentació de l'Àliga de Cardona, el dissabte 7 de setembre. La plaça de bous serà l'escenari d'aquest acte històric en el qual participaran tots els gegants de Cardona i l'Àliga de Barcelona que apadrinarà l'Àliga cardonina. També dissabte s'inaugurarà, a la casamata del castell de Cardona, l'exposició "Catalunya i la Guerra de Successió" en un acte que presidirà l'alcalde Ferran Estruch acompanyat del Conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

El programa de festes recupera la història de la commemoració, l'any 1914, del segons centenari de la fi de la Guerra de Successió

Enguany el programa de Festa Major s'ha dedicat a la celebració que la vila cardonina va fer, l'any 1914, del segon centenari de la fi de la Guerra de Successió. El treball recull la història de l'origen de la font monumental de la plaça de la Fira, que 64 cardonins van promoure per commemorar la rendició del castell i de la vila de Cardona el setembre de 1714. A través d'aquest estudi, que ha elaborat Andreu Galera, director de l'Arxiu Històric Municipal, s'expliquen algunes de les claus que permeten conèixer com es va anar conformant el catalanisme polític i social a la vila de cardona.

Una Festa Major amb nombrosos al.licients

L'acte que donarà el tret de sortida als festejos serà el pregó institucional que pronunciarà, el dijous 5 de setembre, Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. Pel que fa al gruix dels actes de Festa Major començaran a partir de dissabte al matí, amb el primer Encierro i el tradicional repic de campanes. A partir d'aquí s'aniran desgranant els actes tradicionals de la festa amb el Corre de Bou, el Ball de bastons i la processó de la Mare de Déu del Patrocini i els balls de l'Àliga com a principals al.licients.

Una de les novetats que s'ha introduït aquest any és el canvi de dia de la trobada de Gegants que es mou de dissabte a la tarda a diumenge al matí per no coincidir amb el bateig de l'Àliga. A més, enguany se celebrarà una cercavila nocturna de gegants dissabte a la nit.

Els balls gratuïts de Festa Major a l'envelat del passeig de la Fira, les sardanes i el concert de la Banda de Música de Cardona, que enguany celebra el seu 10è aniversari, la representació a la plaça de Bous de l'obra de teatre "Grease" del Traspunt i el castell de focs completaran l'oferta festiva de la Festa Major 2013. El programa d'actes de la Festa Major 2013 s'ha començat a distribuir aquesta setmana i es pot adquirir a les llibreries al preu de 4 euros.

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE EL PROGRAMA D'ACTES