Cardona recull més de 5.000 euros per l'Àliga

Última revisió 16-11-2020 23:20
19/08/2013

Ja es poden veure les primeres imatges de l'inici del procés de construcció de la figura

El projecte de recuperació de l'Àliga de Cardona ha aconseguit recaptar un total de 5.500 euros gràcies a les aportacions dels 300 mecenes que han posat el seu gra de sorra al projecte. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Cardona i el Consell de l'Àliga tanquen amb un èxit més que notable la campanya de subscripcions populars que van posar en marxa el passat 14 de juny.

Les subscripcions al projecte es van realitzar a través de la web de micromecenatge Verkami, i per mitjà de dues urnes que es van col.locar a l'edifici de l'Ajuntament i a la Biblioteca municipal. Tots els mecenes tindran el nom inscrit a l'interior de la figura de l'Àliga. En els propers dies els mecenes que van fer la seva aportació a través de Verkami rebran un a notificació on se'ls demanarà a quin nom volen dedicar la seva col.laboració al projecte. Tant l'Ajuntament de Cardona com el Consell de l'Àliga agraeixen a tots els mecenes la seva contribució a fer realitat el projecte.

Comencen els assajos del ball de l'Àliga
El passat 28 de juny es va tancar la convocatòria per formar part de la colla de balladors i portadors de l'Àliga de Cardona. La crida estava adreçada a tots els cardonins majors d'edat i empadronats a la vila i es va tancar amb la inscripció de 13 candidats (11 nois 2 noies). Els membres de la colla ja han començat a assajar el ball, amb el seu autor, l'expert en cultura popular i col.laborador del projecte de l'Àliga de Cardona, Jan Grau. Els assajos es fan amb la música que el director de la Banda de Música de Cardona, Xavier Ventosa, ha compost expressament pel ball de l'Àliga. Ens els propers dies s'enllestiran els vestits dels balladors i dels portadors i s'escolliran els balladors que ballaran l'Àliga pel seu apadrinament i durant els actes de Festa Major 2013.

Imatges de l'inici dels treballs de construcció de l'Àliga
Per celebrar que el projecte de recuperació de l'Àliga de Cardona ha rebut un important suport popular a través de les donacions dels mecenes l'Ajuntament de Cardona i el Consell de l'Àliga us ofereixen unes imatges de l'inici del procés de construcció de la figura. De la construcció de l'Àliga de Cardona se n'encarrega el mestre geganter cardoní Toni Mujal. En el vídeo que es pot veure a continuació només s'insinuen algunes formes de l'Àliga per tal de no trencar amb l'efecte sorpresa del dia de la seva presentació, el proper 7 de setembre de 2013.