L'Associació La Coronela de Barcelona es presenta a Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:19
17/04/2013

El Castell de Cardona acollirà aquest diumenge 21 d'abril l'acte de presentació de La Coronela de Barcelona, entitat dedicada a recuperar la història d'aquesta força armada defensora de la ciutat de Barcelona durant el setge de l'11 de setembre de 1714.

L'acte, gratuït i obert a tothom, començarà a les 19:30 hores al pati ducal del castell de Cardona i està organitzat per l'Ajuntament de Cardona, la Fundació Cardona Històrica i la Coronela de Barcelona amb motiu de la festivitat de Sant Jordi.

L'alcalde Ferran Estruch i la corporació municipal, acompanyats dels representants de l'Associació Cultural 18 de setembre, rebran els membres de La Coronela els quals presentaran a la vila ducal les seves ensenyes. La primera part de la commemoració s'iniciarà amb una breu explicació dels fets de la Guerra de Successió (1700 - 1714), la defensa i posterior caiguda de la ciutat de Barcelona i la resistència de Cardona fins el 18 de setembre de 1714. Clourà la primera part la lectura de la Capitulació de Cardona.

A continuació, la comitiva entrarà a la Col.legiata de Sant Vicenç on es recordarà i s'honorarà la figura de Sant Jordi, patró de Catalunya i també de La Coronela. Seguidament s'explicarà als assistents la història de la Carta de poblament de Cardona, atorgada el dia 23 d'abril de l'any 986 pel comte de Barcelona Borrell II i finalment La Coronela llegirà la Constitució catalana de 1456.

L'acte finalitzarà amb l'Himne Nacional de Catalunya. Amb aquest acte en el qual també hi col.laboren el Museu d'Història de Catalunya i l'Associació Cultural 18 de setembre, Cardona segueix impulsant les accions de commemoració del 300 aniversari de la fi de la Guerra de Successió.