L'Ajuntament organitza sessions d'educació viària pels escolars de la vila

Última revisió 16-11-2020 23:19
10/04/2013

Les regidories de Governació i Educació de l'Ajuntament de Cardona han posat en marxa una campanya d'educació viària adreçada als nens i nenes de la vila per tal d'oferir-los els coneixements bàsics de les normes de mobilitat i fomentar el comportament cívic i les actituds segures en l'ús de l'espai públic.

La campanya consta de diverses sessions que es duran a terme durant els mesos d'abril i maig amb els alumnes d'educació primària i de segon d'ESO de les escoles cardonines. Els curs porta per títol "Educació per a la mobilitat segura per a nenes i nens" i l'impartirà Jaume Vantolra, caporal de la Policia Local de Cardona, seguint el programa educatiu del Servei Català de Trànsit.

El temari de les sessions versarà sobre els següents aspectes:
NENS I NENES AL CARRER: Identificar i entendre els conceptes de risc, seguretat i perill. Reconèixer els diferents espais que ens trobem al nostre voltant, espai de mobilitat dels vianants, espai de joc i espai de mobilitat per als vehicles

EL VIANANT: comprovar quin coneixement inicial tenen els nens i nenes del carrer, les normes i els comportaments. Diferenciar actituds bones i dolentes que es tenen al carrer, coneixement dels espais segurs, insegurs, compartits

ANAR AMB BICICLETA: comprovar quin coneixement inicial tenen els nens i nenes del carrer, les normes i la pròpia bicicleta com a element de transport i esbarjo. Identificar els perills i els riscos que assumeixen al carrer i com els afronten, les conseqüències que pot tenir tot plegat. Identificació dels diferents espais que es trobaran al carrer.

I TU QUÈ FARIES?: treballarà la presa de decisions, en un moment donat, al carrer i s'ensenyarà a valorar i identificar els diferents riscos de la via en relació al comportament.

L'Ajuntament espera que la campanya contribueixi a millorar la seguretat viària al municipi sensibilitzant tota la població i especialment els més joves.