Cardona posa en marxa dues comissions per preparar els actes commemoratius del 300 aniversari de 1714

Última revisió 16-11-2020 23:19
21/03/2013

L'Ajuntament de Cardona ha impulsat la creació de dues comissions per treballar el programa d'actes de la commemoració del 300 aniversari de la fi de la Guerra de Successió. La intenció del govern municipal és convertir aquesta commemoració en una celebració històrica de la vila i per això vol implicar-hi el màxim nombre de persones i entitats.

Per fer-ho, l'Ajuntament ha creat dues comissions, una de popular i una de tècnica, que han quedat constituïdes aquesta mateixa setmana i que presideix l'alcalde Ferran Estruch. Ahir es va reunir per primer cop la Comissió Popular que inclou diverses entitats cardonines dels àmbits de la cultura i la promoció econòmica, centres educatius i partits polítics municipals. L'alcalde Ferran Estruch va explicar que la Comissió neix amb la voluntat d'articular un ampli i potent programa d'actes, obert a tots els ciutadans i que deixi empremta en la història de Cardona i del país.

Comissió Tècnica
Per altra banda, el passat dimarts es va constituir la Comissió Tècnica encarregada d'aportar el coneixement científic i acadèmic a les actuacions que s'incloguin al programa d'actes de la commemoració. La Comissió Tècnica avalarà els actes inclosos en el programa i està integrada per Cèsar Grijalvo, Cap del gabinet tècnic del departament de Presidència, M. Àngels Blasco, Directora dels serveis territorials de Cultura de Generalitat a la Catalunya Central, Agustí Alcoberro, Director del Museu d'Història de Catalunya, Carme Montaner, Directora de la Cartoteca de Catalunya, Andreu Galera, Director de l'Arxiu Històric Municipal de Cardona, Francesc Serra, historiador i expert en la Guerra de Successió, Jordi Rodó, especialista en divulgació del patrimoni, Ainhoa Pancorbo, arqueòloga municipal de Cardona i Josep M. Montaner, tècnic municipal de Comunicació.