Campanya d'esterilització i d'identificació d'animals domèstics

Última revisió 16-11-2020 23:19
07/03/2013

L'Ajuntament de Cardona s'ha sumat a la campanya impulsada des de la Fundació per l'Adopció, Apadrinament i Defensa dels Animals (FAADA) per tal de conscienciar els propietaris d'animals domèstics dels avantatges que suposa l'esterilització d'aquests animals i per recordar-los l'obligació d'identificar amb un microxip els seus animals de companyia.

La campanya porta per títol Sóc responsable per milers de raons" i es portarà a terme del 6 de març al 31 de maig. Durant aquest període de temps i des de la pàgina web de la campanya www.socreponsable.org es pot demanar hora als centre veterinaris adherits a la campanya i fer l'esterilització i/o la identificació dels animals a un preu promocional

Ordenança municipal sobre tinença d'animals
Amb l'objectiu de protegir la salut i la seguretat de les persones i respectar els drets dels animals, l'Ajuntament de Cardona va aprovar el passat mes de juny una nova ordenança sobre tinença d'animals.

L'ordenança estableix les mesures higienicosanitàries que els propietaris d'animals han d'adoptar, l'obligació d'identificar-los amb un microxip i registrar-los al cens municipal d'animals domèstics. Entre altres disposicions l'ordenança fixa l'obligació de retirar les deposicions dels animals a la via pública i a responsabilitzar-se del seu bon comportament en l'espai públic. Les infraccions del reglament comporten sancions de 100 a 400 euros per infraccions lleus, com el fet de no inscriure un gos o un gat al registre censal o per no retirar les deposicions dels animals. La reincidència en la comissió de faltes lleus es considera falta greu i pot ser sancionada amb multes de 401 a 2.000 euros.

Podeu consultar l'ordenança clicant aquí.

"