Cardona posa fil a l'agulla per elaborar el seu Pla Local de Joventut

Última revisió 16-11-2020 23:18
08/02/2013

L'Ajuntament de Cardona elaborarà aquest 2013 el que ha de ser el primer Pla Local de Joventut (PLJ) del municipi. Es tracta d'una nova eina destinada a desenvolupar les polítiques de joventut a la vila d'una manera integral i comptant amb la participació dels joves i les entitats cardonines.

Per iniciar els treballs de redacció del Pla, l'Ajuntament ha convocat tres sessions de participació ciutadana per debatre les propostes i les actuacions que finalment s'inclouran al Pla. En els propers dies, els agents socials, les entitats i el col.lectiu de joves de Cardona es reuniran amb l'objectiu de reflexionar i identificar les línies d'actuació que haurà de tenir el Pla.

La primera d'aquestes sessions, que es realitzaran al Centre Cívic, està convocada dilluns vinent a les 19:30 hores i reunirà representants de la comunitat educativa, tècnics municipals i responsables d'establiments d'oci nocturn de la vila. El dijous 14 de febrer a les 20:00 hores es farà la segona sessió amb els representants de les entitats cardonines i finalment, el dissabte 2 de març a les 11 matí, es convocarà a tots els joves de Cardona d'entre 15 i 29 anys. La finalitat d'aquestes sessions és fomentar la participació ciutadana i, en especial, la del jovent, perquè pugui manifestar les seves inquietuds i exposar les seves idees en relació a les futures polítiques de joventut del municipi.

Les sessions seran conduïdes pels tècnics de l'empresa Mirada Local, una consultora especialitzada en aquest tipus de projectes, que ha estat contractada per la Diputació de Barcelona. L'organisme provincial finança íntegrament el cost de la primera fase del Pla consistent en l'avaluació i diagnosi de la realitat juvenil del municipi.

L'equip de govern anima la població a participar
L'elaboració del Pla és una aposta que l'actual equip de govern va plantejar durant les passades eleccions municipals i, en aquest sentit, la regidoria de Joventut de l'Ajuntament, Aida Molner, espera que serveixi per disposar "d'un full de ruta per vertebrar de manera específica i global les polítiques de joventut", atès que els joves constitueixen un dels pilars fonamentals de la nostra societat. L'equip de govern demana la participació de la població per tal d'elaborar un document que reflecteixi les necessitats reals del jovent de Cardona i anima a tothom a participar-hi.