L'Ajuntament redueix un 90% la població de coloms en un any

Última revisió 16-11-2020 23:18
07/02/2013

L'Ajuntament de Cardona va capturar durant l'any 2012 un total de 699 coloms de la via pública després de posar en marxa una nova campanya per disminuir la colònia d'aquestes aus a la vila. La campanya es va desenvolupar de gener a desembre de 2012 i ha permès reduir un 90% la població de coloms, segons les dades facilitades per l'empresa Ambiens encarregada de l'actuació.

Les captures s'han realitzat a través de la instal.lació de 4 gàbies trampa ubicades a la teulada de l'església parroquial, a la zona de la piscina municipal, al carrer sant Miquel i al nucli de la Coromina. De les 699 captures, 94 s'han efectuat al nucli de la Coromina. Un cop capturats, els coloms es traslladen a un gestor autoritzat per la Generalitat de Catalunya.

Una altra de les actuacions incloses en aquesta campanya va consistir en foragitar els estols d'estornells que, en determinades èpoques de l'any ocupen les capçades dels arbres. Per mitjà d'un sistema d'altaveus col.locats als arbres de la plaça del Vall es va aconseguir foragitar els estols d'estornells en pocs dies. Els aparells emetent un so durant un màxim de 10 minuts al dia i al vespre per tal que causin les mínimes molèsties als veïns de la zona.

La regidoria de Medi Ambient s'ha mostrat satisfeta pels resultats de la campanya que contribuirà a reduir els desperfectes que ocasionen aquestes aus als edificis i a l'espai urbà i les molèsties que provoquen als veïns. Així mateix, ha agraït la col.laboració dels veïns per no donar aliment als coloms.