Cardona incentivarà els emprenedors que es vulguin establir al municipi

Última revisió 16-11-2020 23:18
04/01/2013

L'Ajuntament de Cardona ha aprovat una nova ordenança encaminada a impulsar i dinamitzar l'activitat econòmica a la vila mitjançant el suport als emprenedors. Es tracta d'un programa de foment de l'emprenedoria que permetrà incentivar els projectes de nous emprenedors que vulguin ubicar la seva activitat econòmica a la vila ducal.

El programa fixat en l'ordenança es dividirà en dues línies de suport. La primera preveu la concessió d'ajuts econòmics a aquells emprenedors que vulguin iniciar una nova activitat econòmica al municipi. L'altra línia servirà per incentivar la implantació de nous establiments al nucli antic de Cardona i la Coromina per part d'emprenedors que vulguin obrir-hi un nou negoci.

El programa té una dotació pressupostària total de 15.000 euros durant l'any 2013. Pel que fa als percentatges d'ajuts aquests seran d'un màxim del 50% del pressupost corresponent a les despeses de creació de la nova activitat empresarial, amb un sostre màxim de 1.800 euros en el cas d'establiments de nova implantació al nucli antic de Cardona i la Coromina i de 1.200 euros per aquelles activitats que s'ubiquin a la resta del municipi.

L'ordenança, presentada per l'equip de govern municipal, es va aprovar per unanimitat dels tres grups de l'Ajuntament en el transcurs del primer ple ordinari de l'any que es va celebrar ahir a l'edifici consistorial. L'equip de govern espera que les mesures contribueixin a fomentar l'emprenedoria a fi de dinamitzar l'activitat empresarial i reactivar la situació econòmica del municipi.