La Fundació Cardona Històrica amplia la seva oferta turística per Nadal

Última revisió 16-11-2020 23:18
18/12/2012

La Fundació Cardona Històrica allargarà aquest Nadal la seva activitat per tal d'ampliar l'oferta turística de la vila durant les festes als tres centres turístics culturals que gestiona.

A diferència dels darrers anys, del 2 al 5 de gener, el Centre Cardona Medieval i el Conjunt Monumental del Castell, oferiran servei de visites guiades.

A més, el cap de setmana del 12 i 13 de gener, estaran oberts els tres centres turístics culturals que gestiona la FCH oferiran servei de visites guiades.

Per més informació i horaris podeu consultar www.cardonaturisme.cat


Cardona recorda el setge de 1711 durant la Guerra de Successió

El passat cap de setmana la FCH va organitzar 2 visites guiades gratuïtes al castell de Cardona amb la voluntat de recordar i explicar la història del setge de 1711, del qual l'any passat se'n va commemmorar el 300 aniversari.

Van participar en a la visita 120 de persones que van visitar la "Casamata" -on es va projectar un audiovisual sobre la Guerra de Successió-, el Pati Ducal, el claustre gòtic, l'església romànica de Sant Vicenç i la Torre Mestra, coneguda popularment com la Torre de la Minyona

En el decurs de la visita es va accedir també al baluard de Sant Carles per conèixer els sistemes de defensa de les fortaleses modernes. Les visites van anar a càrrec de la historiadora i intèrpret Núria Fidalgo i Llaudó. La visita va acabar resseguint l'antic camí cobert. Als peus mateix de l'antic baluard de La Coromina (avui batejat com a sant Vicenç) es va fer l'explicació del desenllaç del setge i la victòria heroica dels defensors de la plaça de Cardona. Per finalitzar la visita, els participants van seguri l'antic camí cobert fins arribar de nou a la Casamata on es va servir una copa de cava.